Sarah Hurwitz kommer hun til konferansen Nordiske Mediedager i Bergen i mai. Hun har jobbet med presidentparet i åtte år.

- For oss er det enormt gledelig å kunne ønske Sarah Hurwitz velkommen til Nordiske Mediedager, sier festivalsjef Guri Heftye i en pressemelding fra Nordiske Mediedager.

Da valgkampen i USA var på sitt mest skitne i høst, gikk Michelle Obama på talerstolen og sa de etter hvert berømte ordene: «When they go low, we go high!» Ordene var forfattet av taleskriver Sarah Hurwitz.

- En av verdens bestetaleskrivere
- Dette er et scoop! Med Sarah Hurwitz på programmet får Nordiske Mediedager en av verdens beste taleskrivere til Bergen. Uomgjengelig for enhver som er interessert i taleskrivning, overbevisende kommunikasjon og retorisk tenkning, sier professor ved Universitetet i Bergen, Jens E. Kjeldsen.

Hans hovedinteresse er retorikk, samt offentlig og politisk kommunikasjon. Kjeldsen har skrevet flere bøker innenfor feltet.

- En av vår tids beste taleskrivere
- Michelle Obama er antakelig USAs mest populære politiske figur – mer populær enn Barack Obama. Det kan hun blant annet takke taleskriver Sarah Hurwitz for. Michelle Obamas tale til det demokratiske konvent i 2016 var på samme tid et retorisk festfyrverkeri og en bevegende appell. Her måtte selv orator-in-chief Barack Obama stå i skyggen. For hvem kan glemme ord som «when they go low, we go high», eller «I wake up every morning in a house built by slaves”. Ordene er skrevet av Sarah Hurwitz, som er en av vår tids beste taleskrivere. Nordiske mediedagers sesjon med Hurwitz bør man ikke gå glipp av. Dette blir en av de store opplevelsene, slår Kjeldsen fast.

Forestiller seg hennes stemme
Når Hurwitz setter seg ned foran laptopen, setter hun lydisolerende hodetelefoner i ørene og forestiller seg Michelle Obamas eksakte stemme i hodet.

- Når jeg skriver for henne, redigerer jeg talen etter hvordan hun snakker. Hun har gitt meg så mye feedback gjennom årene og har vært veldig tydelig på hva hun ønsker, sa Hurwitz i et intervju med Washington Post under valgkampen i fjor.