Rema 1000 er fornøyd etter et møte med næringsminister Monica Mæland (H), hvor hun forsikrer at hun ikke vil boikotte butikkene.

- Vi har fått oppklart at næringsministeren ikke ønsker å boikotte Rema 1000, sier kommunikasjonsdirektør Mette Fossum i Rema 1000 etter møtet i næringsdepartementet torsdag.

Kategoridirektør Lars Kristian Lindberg og kommunikasjonsdirektør Beyer møtte Mæland (H) til et oppvaskmøte etter at næringsministeren tidligere i uka anbefalte folk å bytte butikk dersom de er misfornøyde med Rema 1000 nye varetilbud.

Fikk forsikringer
Rema reagerte sterkt på at en statsråd «nærmest sier at folk må bytte butikk», og understreket at dette fra Remas side dreier seg om å gjøre konkurransesituasjonen annerledes.

Fossum sier de har fått forsikringer om at Mæland ikke ønsket å oppfordre til boikott av Rema. Han mener at Mæland og flere medier har gått ut med feilaktig informasjon, nemlig at Rema skulle slutte med Lerum og Mac-øl.

- Vi og mediene har også oppfattet det slik at Mæland har oppfordret forbrukere til å bytte butikk. Det reagerte vi ganske kraftig på, sier hun.

Føler seg misforstått
Næringsminister Monica Mæland vurderer å endre konkurranseloven, men vil ikke ta initiativ til forbrukerboikott av Rema 1000.

- Mitt poeng har vært at vi har for liten konkurranse i dette markedet, og at vi ønsker tiltak for å øke konkurransen, sier næringsministeren til NTB etter et møte med matvaregiganten torsdag.

I møtet gjorde Mæland det klart at politikerne ikke skal blande seg inn i forhandlingene mellom kjedene og deres leverandører.

- Vi mener ikke noe om avtaler som Rema eller andre aktører skal inngå eller selge, men jeg har også påpekt at vi forbrukere har makt til å bestemme hvor og hva vi skal handle, sier hun.

Rema 1000 tok selvkritikk
Fossum sier at hun i møtet opplevde at Mæland nå har forstått situasjonen og at statsråden korrigerer sine uttalelser.

– Vi begrenser volumet noe, men det gjør vi for å få plass til andre og lokale leverandører, sier kommunikasjonsdirektøren, som tar selvkritikk på at Rema 1000 selv kunne ha kommunisert dette bedre.

– Jeg tror de fleste av oss oppfattet at enkelte produkter ikke lenger skulle finnes i Remas hyller, sier Mæland på spørsmål om hun har korrigert faktafeil slik Rema hevder.

Regjeringen har tatt initiativ til en vurdering av endring i konkurranseloven, som skal bli lagt fram i neste uke.