For ett år siden startet PR-veteran Beate Nossum kommunikasjonsbyrået Footprint, og hennes tidligere GK-kollega Christopher Mortensen ble med på eiersiden, og også Silje Schei Tveitdal var med på oppstarten.

Les også: Nossum med nytt PR-byrå

Nå, ett år etterpå, er det seks ansatte i byrået. Denne uka startet Mari Siljeholm som seniorrådgiver. Hun var en del av teamet som bygde opp Trigger.

- Jeg har fått være med å forandre kommunikasjonsbransjen en gang. I Footprint får jeg muligheten til å gjøre det igjen. Klimasaken er i ferd med å bli altoverskyggende, sier Mari Siljeholm.

Jakter på flere fageksperter
Til Kampanje sier Nossum at kursen måtte endres noe underveis. Fordi det tydelige miljøfokuset til byrået gjorde at det ikke bare var kommunikasjonsfaglig kompetanse som var viktig.

- Som NHO-konferansen viser til fulle finnes det knapt et styrerom i landet der ikke klima står med fete bokstaver i strategien. Det påvirker også selskapenes behov for ekstern rådgiverkompetanse. Derfor er vår strategi framover å rekruttere flere fageksperter enn kommunikasjonsfolk, sier Nossum.

Også Tobias Thorleifsson er nyansatt i Footprint. Han er ansatt som spesialrådgiver på klimaformidling. Han har tidligere kombinert større internasjonale polarekspedisjoner med klimakampanjer for Klima- og miljødepartementet, Miljødirektoratet og Utenriksdepartementet. Thorleifsson var tidligere tilknyttet First House.

- Vi er utrolig stolte av å få Mari og Tobias på laget. Footprints oppdragsgivere har som strategi å utgjøre en forskjell. Vår jobb er å sørge for at de blir lagt merke til og lykkes. Behovet for omlegging er stort, det sammen er konkurransen om klimaoppmerksomheten. Derfor styrker vi laget med ytterligere spisset kompetanse, sier Nossum.

Dropper partnermodellen
Nossum forteller at Footprint nå har gått bort fra den opprinnelige partnermodellen og kommer til å hente inn ansatte heller enn å bygge opp byrået med en tradisjonell partnermodell.

- Vi skjønte allerede i april i fjor at vi kom til å vokse raskt og at det er langt mer enn kommunikasjonskompetanse som etterspørres. Det grønne skiftet er komplekst, politikken uferdig og mange teknologier uprøvd. Det kreves mye og fersk kunnskap for å gi riktige råd. I dag handler posisjonering stadig mindre om hva selskapene sier og mer om hva de gjør. Derfor kommer vi til å rekruttere fagfolk fremover, sier Nossum.

Like etter sommerferien i fjor, ble det kjent at Footprint hadde hanket inn et prestisjeoppdrag for Oslo Kommune - for å jobbe med det grønne skiftet i Hovedstaden.

Les også: Vant PR-kampen om Oslos klimamillioner

Ander kunder inkluderer Hurtigruten, Nissan, NAF og NTE.