Rådgiver og partner i Stian Lyberg i PR-operatørene har forfattet et blogginnlegg bygget på den tradisjonelle og kjente historien om «Snekker Andersen og julenissen» av Alf Prøysen. Her harselerer han med Hans Geelmuyden og Kjetil Try og lar de to være henholdsvis Snekker Andersen og Julenissen.

Eventyret begynner slik:

«Det var en gang en byråleder som het Geelmuyden, og han hadde mange ansatte som byråledere bruker å ha, og så var det en julekveld at han lista seg ut mens de ansatte og fru Geelmuyden satt og knekte kundenøtter for å gjøre seg fete. Han skulle ned i garasjen for der hang det en cardigan og ei skjorte, og på en kjelke lå det en stor sekk med julegaver.»

Når Snekker Andersen i Hans Geelmuydens drakt ankommer Try Reklamebyrås lokaler i Øvre Slottsgate i Oslo, er de ansatte spente og ønsker seg blant annet en pressemelding om alle priser byrået har vunnet og medietrening.

Les hele blogginnlegget her.

Geelmuyden: - Helt bak mål
På telefonen humrer Hans Geelmuyden over Stian Lybergs juleblogg.

- Det er en ære å bli parodiert. Det vil jeg veldig gjerne ha mer av, sier han med en latter.

Men han har likevel et ankepunkt mot innlegget.

- Jeg er jo livsvarig medlem av Riksmålsforbundet. Derfor er jeg skuffet over språkføringen i innlegget. Denne Geelmuyden snakker jo samnorsk og landsmål! Det er jo helt bak mål. For øvrig kjenner jeg meg helt igjen, sier Geelmuyden til Kampanje

Ringer julen inn:

Sjefen i PR-Operatørene og styreleder i Komm, Stian Lyberg, ringer julen inn med en julefortelling om Hans Geelmuyden og Kjetil Try.

Lyberg: - Det er skjult anerkjennelse
Spurt om hvorfor han har skrevet blogginnlegget, svarer Stian Lyberg slik:

- Det er ment som en humoristisk refleksjon over bransjeglidningen, i en tid hvor det er vanskelig å trekke linjene mellom byråer og fagkompetanser. Try leverer PR-tjenester og vinner PR-konkurranser, og kommunikasjonsbyråer med Geelmuyden Kiese i spissen utfordrer reklamebyråene på det samme. Og vi rekrutterer på tvers av fag- og bransjesiloene. Sett særlig med kundene øyne er dette sunt – og jeg tror definitivt det gjør oss sterkere som byråer, sier han.

Og sukrer pillen litt med en innrømmelse;

- Selv om julehistorien harselerer litt, er det et alvor bak – og en skjult anerkjennelse av de to som kanskje har betydd mest for å utvikle sine bransjer. Som vi andre er litt misunnelige på, sier han til Kampanje.

Kjetil Try ønsker ikke å kommentere Lybergs blogginnlegg.