17 byråer og fire oppdragsgivere har sendt inn totalt 108 arbeider til PR-prisen Gullkorn. Det er en dobling fra i fjor, da byråene sendte inn 56 bidrag. Prisene skal deles ut 15. november.

- Tallene viser at Gullkorn nå er etablert som en av de mest betydningsfulle konkurransene innen kommunikasjon. Målet er at konkurransen skal kåre de beste kommunikasjonsarbeidene i Norge uavhengig av bransjetilhørighet. Derfor er vi glade for den brede deltakelsen, sier Stian Lyberg som er styreleder i KOMM, som arrangerer Gullkorn.

- Hvor er det den største veksten kommer?

- Det er vanskelig å sammenligne, men det er helt klart flest påmeldte arbeidet i det man kan kalle markedskommunikasjon. Den endringen som er mest gledelig er at nesten alle KOMM-medlemmene er med i konkurransen. I tillegg har noen reklamebyråer har sendt inn bidrag og flere kunder sender inn uten byråene sine, sier Lyberg.

- Gøy og vanskelig
Et av grepene styret har tatt etter fjorårets konkurranse har vært å doble antall kategorier fra fem til ti.

Bredden i hva som gjøres av arbeid i kommunikasjonsbransjen er stor, og det er viktig at Gullkorn reflekterer dette. Derfor har vi flere kategorier i år enn i fjor. Uten å ha gått i dybden på de innsendte arbeidene ser vi allerede nå at nivået jevnt over er høyt, og at juryarbeidet kommer til å bli både gøy og vanskelig, sier jurygeneral for årets Gullkorn, Kristian Sarastuen.

I fjor var det Trigger som vant den gjeveste prisen med kampanjen «Stopp Bryllupet» for Plan Norge. Trigger ble også kveldens mestvinnende byrå.

Les mer: Trigger knuser PR-konkurrentene

Spøker for krisepris
Til tross for den økte pågangen og interessen er det fremdeles få innsendte arbeider i enkelte av kategoriene. Det gjelder blant annet i kategoriene for finansiell kommunikasjon og krisekommunikasjon. I førstnevnte kategori har det ikke kommet inn noen bidrag og prisen blir derfor heller ikke delt ut i år. Det er fortsatt for tidlig å si om det blir pris for krisekommunikasjon, ifølge Lyberg.

- Blir Gullkorn mer lik bransjens reklamepriser?

- Jeg vil ikke si at det blir en reklamepris. Vi har som kriterium at det skal være fortjente og egne medier som er dominerende i kampanjene, men vi ser både internasjonalt og i Norge at mye av de samme jobbene er med i de ulike konkurransene. Det er nok et tydelig tegn på at bransjeglidningen er total.