For nesten et år siden signaliserte Trigger-sjef Preben Carlsen at han ønsket å ta Trigger-konseptet utenfor landets grenser og kunne melde at Sverige kom til å bli første land utenfor Norge.

Les også: Trigger satser i Sverige

Les også: Vil ta norsk PR-suksess til utlandet (Abonnement)

Nå er det endelig klart for åpning av det nye Stockholm-kontoret til det norske PR-byrået, etter at Trigger-sjefen har brukt tiden til å finne de rette menneskene.  Ifølge Trigger-gründer Preben Carlsen vil ikke det svenske byrået blir en blåkopi av det norske gründereventyret som startet for seks år siden.

- Verden rundt oss endrer seg. Kommunikasjon som vi kjenner det blir marginalisert i fremtiden. Det stiller nye krav til posisjonering, og det har vi tatt innover oss når vi på mange måter etablerer en ny bransje gjennom å starte opp det første utviklingsbyrået i Sverige, sier Carlsen.

Nyansatt leder for Trigger Stockholm blir Dora Streiffert, som har bakgrunn innen arbeid med bærekraft og kommunikasjon.

- Vi opplever en kontinuerlig fremvekst av et økende engasjement og forventninger knyttet til viktigheten av en bærekraftig utvikling, noe som igjen stiller høyere krav til at virksomheter bidrar positivt i det samfunnet vi lever i. Samtidig skaper ny teknologi nye spilleregler der nye konkurrenter raskt snur opp ned på gamle verdikjeder. Virksomheter trenger kunnskap, men også mot til å utfordre sine etablerte modeller for å lykkes, sier Streiffert i en melding.  

Med den svenske satsingen skal Trigger utvikle hele sin virksomhet «fra å være et kommunikasjonsbyrå i utfordrerposisjon skal Trigger bli et byrå som skal hjelpe virksomheter med å utvikle seg selv».

Til Stockholmskontoret har Dora Streiffert derfor sett utenfor PR-bransjen for å finne personer med relevant kompetanse.

- Vårt tilbud blir aldri sterkere enn de menneskene som kan og vil ta oss videre i den retningen vi tror vil skape reelle forskjeller for våre kunder og for samfunnet. Vi kan ikke snakke om et behov for utvikling uten å utvikle oss selv. Derfor har vi knyttet til oss personer med bakgrunn fra forretningsutvikling, digitalisering og samfunnsendring, og vi leter nå etter flere talenter, sier Streiffert.

Trigger-teamet i Stockholm vil også bestå av rådgiver og digital entreprenør Erik Wallin og rådgiver og strateg Viktor Bodelius.