Aller Media-eide RedInk, landets største byrå innen innholdsmarkedsføring, starter en egen enhet for PR. Petter Gjelsnes, tidligere partnere i PR-operatørene og en av gründerne av PR-byrået til JCP, ansatt som leder for satsingen.

Per Engh Halvorsen, administrerende direktør i RedInk, mener PR er naturlig forlengelse av tjenestene byrået allerede leverer.

- Dagens markedsorienterte PR er nært beslektet med innholdsmarkedsføring. Det handler ikke lenger bare om å overbevise journalister, men vel så mye om å utvikle og gjennomføre ideene som skaper oppmerksomhet og engasjement på egne så vel som eksterne flater. Vi ser at våre kunder i stadig større grad etterspør PR-tjenester som et naturlig supplement til kommunikasjonstjenestene vi allerede tilbyr. Vi skal skape morgendagens PR-byrå, og der tenker vi og Petter helt likt, sier han. 

- Etablerer PR 2.0
Petter Gjelsnes har lang erfaring fra byråbransjen både som tekstforfatter, gründer, faglig leder, kundeansvarlig og daglig leder. I tillegg til å jobbe som selvstendig konsulent, har han etablert byråene Arctic PR og Salt PR, samt vært partner i PR-operatørene og var én av tre som startet PR-byrået til JCP, samt jobbet i Dinamo.

- Jeg har fulgt RedInk helt siden min tid i Dinamo som byrået da var en del av. Det er imponerende å se hva de har fått til i form av å gå fra å være et relativt lite og tradisjonelt oppdragspublikasjonsbyrå til å bli et av landets ledende og toneangivende kommunikasjonsmiljøer. Det er en ære å få denne muligheten, og jeg ser frem til å være med på etablere PR 2.0, sier Gjelsnes.

Økte omsetningen med 30 prosent
Redink omsatte for 91,7 millioner kroner i 2015, en vekst på 28 prosent sammenlignet med året før. Byrået satt igjen med et overskudd før skatt på 10 millioner, en forbedring på 11 prosent.

En av årsakene til at RedInk vokser er at byrået har begynt å forsyne seg av matfatet til de de tradisjonelle PR- og reklamebyråene. I juni skrev Kampanje at  RedInk sikret seg Widerøe-kontoen i konkurranse med hele 46 byråer. I tillegg vant de kampen om Oslo kommunes klimamillioner sammen med nisjebyrået Footprint foran de store og etablerte PR-byråene.

Les også: Slår ut reklamebyråer i byråkonkurranse

Les også: Widerøe: - Vi sa opp avtalen med McCann

- Innholdsmarkedsføring er kanskje den mest sammensatte markedsføringsdisiplinen. For å lykkes må mennesker med bakgrunn fra performance, teknologi, innholdsproduksjon, analyse og rådgivning sitte rundt samme bord. Vår ambisjon er å til enhver tid ha det mest komplette laget på vårt fagområde for å gjennomføre prosjekter som gir sterke målbare resultater. Med en spisset PR-satsning styrker vi vår posisjon som det største og mest komplette byrået innen innholdsmarkedsføring, sier Per Engh Halvorsen. 

Les også:  - Widerøe var en liten kunde

Les også: Vant PR-kampen om Oslos klimamillioner