I dag braker det løs i Arendal med  Arendalsuka som går av stabelen for fjerde år på rad. Arendalsuka er en arena for uformelle møter mellom næringsliv og politikk, og skal blant annet bidra til at organisasjoner og enkeltpersoner kommer i direkte kontakt med aktører innenfor politikk, organisasjons- og næringsliv.

Arendalsuka ble arrangert for første gang i 2012. Det var First House-gründer Per Høiby som sammen med Kai Krüger Henriksen kokte sammen ideen om et norsk svar på svenske Almedalsveckan, og inntil høsten 2014 satt styreleder i First House, Leif Monsen, i programkomiteen. Forholdet mellom First House og daværende fylkesmann Øystein Djupedal, som leder programkomiteen, skar seg i 2014.

Fjorårets arrangement var altså det første siden oppstarten i 2012 uten en offisiell kobling til PR-byrået First House, og første året Geelmuyden Kiese (GK) og Gambit Hill & Knowlton stilte med egne arrangementer.

Les mer her: Strøm-Erichsen henter ny PR-sjef

Amerikansk valgdebatt og seminar om krisehåndtering
Også i år stiller de tre tre PR-byråene med egne arrangementer. First House inviterer til amerikansk valgdebatt, GK inviterer til seminar om krisehåndtering og Gambit Hill & Knowlton inviterer til forsvarspolitisk debatt og samtale om fremtidens forbrukere.

- I tillegg til byråene som er meldt inn som egne arrangører er en god del flere med som «tilretteleggere» for kunder, sier Tone Skindlo Taraldsen, pressekontakt for Arendalsuka til Kampanje.

Enkelte byråer er også til stede for å arrangere mer uformelle aktiviteter for utvalgte gjester. Nykommeren Rud Pedersen er blant dem. Rud Pedersen er et svensk PR- og rådgivningsbyrå som åpnet kontorer i hovedstaden for drøye tre år siden. I januar hentet tidligere statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen inn Kristian Hvilen fra Freia og det internasjonale konsernet Mondelez, for å lede byrået.

Les mer her: PR-rivaler inntar Arendalsuka etter First House-exit

Artikkelen fortsetter under bildet.

Flytter kontoret: Kristian Hvilen har ledet byrået Rud Pedersen siden januar. Han mener tilstedeværelse under Arendalsuka er viktig, og tar med seg alle ansatte nedover til Sørlandet i dag. 

Rud Pedersen er ikke av de største rådgivningsmiljøene på markedet, men kjemper mot aktører som Gambit, First House og Geelmuyden Kiese på området myndighetskontakt, eller public affairs (PA) og innenfor nisjene forsvar, helse og infrastruktur.

Rud Pedersen arrangerer en debatt om om atomvåpen og kjernefysisk nedrustning om bord i MS Nidelv i samarbeid med Den Norske Atlanterhavskomité. Alene arrangerer de også en privat utflukt for utvalgte gjester.

- Arendalsuka er en interessant møteplass. Vi flytter faktisk hele kontoret ned for noen dager og tar dette som en fin team-aktivitet. Rud Pedersen var til stede i fjor som deltagere, i år har vi med kunder og arrangerer debatt om nedrustning på MS Nidelv, sier byråleder Kristian Hvilen til Kampanje.

Inviterer utvalgte gjester på båttur
Rud Pedersen har blant annet invitert utvalgte gjester på båttur med mat- og drikkeservering.

- Konkurrentene stiller med egne arrangementer, dere inviterer utvalgte på båttur. Hvorfor valgte dere denne løsningen?

- Vi ser Arendal som en fin mulighet til å treffe folk vi kjenner samt bli kjent med nye - på denne måten har Arendalsuka lykkes med å bli en spennende møteplass på tvers av bransjer, partier og byråer.

- Er det spisse albuer mellom PR-byråene når det gjelder å tiltrekke seg besøkende til arrangementer?

- Under Arendalsuka er det en herlig kamp mellom organisasjoner, byråer og bedrifter om oppmerksomheten - og det er bra. Konkurransen gjør at man får frem en rekke spennende konsepter og debatter - det er bare å ta en titt på arrangementsoversikten for å få dette bekreftet.

Forventer 50 000 besøkende
Temaene som skal debatteres hyppigst på arrangementer er oppvekst, helse, arbeidsliv og klima/bærekraft, kan pressekontakt Skindlo Taraldsen opplyse.

- Hvor mange besøkende forventer dere i år?

- Besøkstallene har ligget på mellom 40-50 000 de to siste årene. Det er rundt 1450 medvirkende på de ulike scenene til sammen, og i fjor hadde vi 260 på akkreditert presse. Vi forventer minst det samme i år.  Det er litt vanskelig å si konkret fordi folk ikke må registrere seg.

- Blir det et litt mer dempet arrangement nå i år som det ikke er valgkamp?

- Nei. Det er 37,5 prosent flere arrangement i år enn i fjor, og flere utstillere i politisk gate. Det er flere statsråder og partileder til stede i flere dager enn tidligere år.