De siste årene har det vært en rekke medieoppslag om manglende åpenhet om kunder i PR-bransjen og byråer som Geelmuyden Kiese og First House har kranglet om hemmelighold og etiske regler.

Nucleus er ett av få PR-byråer som opererer med helt åpne kundelister. Fra og med nå er en komplett kundeliste tilgjengelig på selskapets nettsider. På kundelisten finner man kunder som Byggmakker, Sony Norge, Datametrix, Eniro, Norsk Gjenvinning, Oslo kommune, Forskningsrådet, Bama, Hennig-Olsen Is, RUStelefonen.

- Vi spurte alle kundene og samtlige svarte at det var i orden. Hemmelighold har aldri vært viktig for oss, sier administrerende direktør Øyvind Løland til Kampanje.

- Men mange mener det er altfor mye hemmelighetskremmeri i PR-bransjen? Hva mener du?

- Det er et veldig godt spørsmål. Jeg vi si at svaret er både ja og nei. Ja, det er uheldig hvis det er skapt et inntrykk av at PR-bransjen har noe å skjule. Samtidig kan jeg forstå at noen byårer har oppdrag som krever hemmelighold, men slike hensyn er ivaretatt i bransjeforeningen Komms regelverk, mener Løland.

- Bransjen er for lobbyregister, det er Nucleus også og vårt byrå går lengre enn noen andre byråer når vi legger ut en komplett liste over våre kunder, sier han.

Nucleus omsatte for 29,9 millioner kroner og hadde en byråinntekt på 23 millioner i 2015. Byråinntekten falt litt fra toppåret 2014 da den endte på 24 millioner, men er den neste høyeste i selskapets 22-årige historie. Den lille nedgangen i byråinntekten skyldes at Nucleus i løpet av 2015 rendyrket tjenestetilbudet og avviklet tjenesteområdet event. Resultat før skatt for 2015 endte på 2, 5 millioner kroner.

- Vi er særdeles godt fornøyd med resultatet for 2015. Tallene reflekterer økt oppdragsmengde innenfor vår kjernevirksomhet kommunikasjon, en trend som har fortsatt inn i 2016 og som gjør at vi per første halvår har en inntektsvekst på 29 prosent sammenlignet med 2015. Driftsresultatet er vi også godt fornøyd med, selv om det er preget av engangskostnader knyttet til avviklingen av event og flytting til nye lokaler, sier Løland.

Selskapet har 25 ansatte.