Navn og alder: Kjell Terje Ringdal, 60 år

Stilling: Førstelektor i retorikk på Høyskolen Kristiania.

Aktuell: Leder av Washingtonseminaret som sender norske deltakere til USA for å overvåke og delta i høstens presidentvalg.

Årets ferie: Den svenske vestkysten og vårt lille italienske hus, en nedlagt bankfilial ved Comosjøen.

Den perfekte sommermaten: Fiskesuppe fra Smøgen med kald hvitvin, nedkjølt av is fra Kungshamn. Iskrem fra den lokale iskremfabrikken.

- Kan du med god samvittighet sende deltakerne på årets Washingtonseminar til USA for å drive kampanjevirksomhet for Donald Trump?

- Washingtonseminaret har i sin 16-årige historie vist fram USA og amerikansk politikk slik den faktisk er. På godt og vondt. Vi skal fryde oss, grøsse på ryggen og lære om politikken, valgsystemet, taleskriving, media, og kultur. I år skal vi lære og delta i både republikanernes og demokratenes grassrotkampanjer, med dørbanking, delta på stands og lignende. Jeg må innrømme at Trump-kandidaturet utfordret vårt nøytrale prinsipp. Men vi ble reddet av vår amerikanske republikanske samarbeidspartner, Americans for Prosperity. De valgte selv å trekke seg fra Trump, og nekter å støtte ham. Derfor skal vi jobbe med dem en dag for å se hvordan en kampanje for Virginias guvernør skal gjennomføres. Og dette kommer nok ikke til å gjøre nattesøvnen spesielt dårlig for noen.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- En klassisk sjøreise med Queen Mary over Atlanteren. På teakdekket skal Barack Obama, Manchester United-trener José Mouriniho og jeg småprate om de viktige tingene i livet. I et snøre etter skipet skal Brexit-leder Nigel Farrage henge. Han kan vi trekke opp av og til og gi kjeft.

- Økt terrorfare, fall i oljeinntektene til Norge og nå Brexit. Noen gode tips for å unngå å bekymre seg i hjel i sommer?

- Da må vi tenke på at aldri har verden vært fredeligere, at Norge fortsatt er en idyllisk og rik plett på kloden, og at Brexit var et eksempel på demokrati in absurdum. England klarer seg sikkert, selv om det er rart å tenke på at en verdenstormakt som har fått halve kloden til å flagge med deres flagg og synge sanger for deres dronning, nå har valgt å isolere seg på øya si. Jeg foreslår at Norge tar den ledige EU-plassen.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Absolutt ingenting. Hvem kan bli irritert over kraftfulle og ivrige folk i denne bransjen? Det eneste jeg får utslett av, er eiendomsmeglerspråket. Fascinerende forferdelig.

- Hvilken app klarer ikke du deg uten?

- NRK og Ruter. Sammen er de dynamitt. Tenk å sitte med god samvittighet på en vakker blå trikk som slynger seg nedover Ekebergåsen mot verdens nest fineste by, mens man leser nyhetene.

- Frykter du at roboter og automatisering vil ta fra deg jobben din?

- He, he. Det skulle tatt seg ut; studenter klarer seg ikke uten lærere på en god stund enda. Den eneste jobben jeg har mistet til en robot, er plenklippingen hjemme.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Linda Hofstad Helleland?

- Et strålende menneske som gjør det hun må gjøre.

- Er du for eller mot at staten skal finansiere nyheter på TV 2?

- Her håper jeg at kulturministeren ser verdien av at offentlige penger er en god ting for å sikre nyhetsmangfold. Pøs inn det som trengs!

- Hvem tar OL-gull for Norge under sommer-OL i Rio de Janeiro?

- Håndballjentene og TV 2.