«Hud på nesen», kaller Hans Geelmuyden egenskapen man må ha for å jobbe i Geelmuyden Kiese, byrået han selv beskriver som kommunikasjonsbransjens kanskje mest krevende arbeidsplass. Uttalelsene kom i kjølvannet av gårsdagens oppslag i Finansavisen der PR-nestoren får kritikk for sin lederstil. I løpet av de siste ti månedene har nær en tredjedel av byråets ansatte blitt skiftet ut.

- Det skjer ting i et menneskeliv, du blir kanskje skilt eller syk, og det passer ikke lenger så godt å jobbe i GK. For oss er det viktigste at folk med GK på CV’en får gode jobber. Vi er kanskje kommunikasjonsbransjens mest krevende arbeidsplass og verre skal det bli, sa Geelmuyden til Kampanje i går.

Les mer: Geelmuyden: - Verre skal det bli

Reklameveteran Nils Petter Nordskar ga i går sin støtte til PR-byrået. Han mener en turnover av den størrelsen man har sett i GK ikke er uvanlig i bransjen. 

«Journalister som lager store saker om indre konflikter i kommunikasjons-selskaper burde roe seg ned. Det er hverdagen (...), skrev han på sin Facebook-vegg.

- Ikke greit at folk slutter fordi de skiller seg
Flere PR-topper reagerer nå på hvordan bransjen blir fremstilt, blant dem det som blir kalt for kommunikasjonsbransjens yngste lederduo, Maria Melfald Tveten og Ben Holan i Corporate Communications.

- Vi synes det er synd hvis det skapes et inntrykk av en brutal bransje der det ikke er mulig å kombinere faglig utfordrende oppgaver med familieliv og en innholdsrik fritid. Vår erfaring er at gode rådgivere er hele mennesker, sier Melfald Tveten til Kampanje.

- Selvfølgelig kan det bli lange kvelder når man jobber med kommunikasjon. Det tror jeg alle kan kjenne seg igjen i, enten man jobber med kommunikasjon i et selskap, en organisasjon, i politikken eller i et byrå. Etter lange dager må man lade batteriene, og ta kortere dager når muligheten byr seg. Slitne rådgivere er ikke de beste til å løse krevende kommunikasjonsoppgaver, sier Holan.

De reagerer på at en skilsmisse på det private plan kan føre til en skilsmisse med jobben.

- Det er ikke greit hvis folk slutter fordi de blir syke eller skiller seg. Det er nettopp i slike livskritiske situasjoner at arbeidsgiveren skal stille opp.

Duoen viser til at kun to har sluttet i Corporate Communications sine fem år i markedet. I dag er det 15 ansatte i byrået.

- Det viktigste for oss er ikke at våre ansatte får gode jobber andre steder. Det viktigste er at de trives og gjør en god jobb hos oss.

Les også intervjuet med Nordskar: - Jobbe med Geelmuyden noe av det tøffeste jeg har vært med på 

Trigger-sjef: - Kjenner meg ikke igjen
Heller ikke daglig leder i Trigger, Bente Kvam Kristoffersen, vil skrive under på at PR-livet er så tøft som man kan få inntrykk av.

- Jeg kjenner meg ikke helt igjen i den beskrivelsen av bransjen. Det er en litt gammeldags måte å uttrykke seg på. Det er klart vi lever i en konkurranseutsatt verden som er tøff, men det handler om et samarbeid med kollegaer for å få til noe godt. Det handler ikke om å skape det tøffeste miljøet, men det beste.

Trigger-sjefen er rask med å avvise at det dreier seg om snillisme.

- Jeg vil ikke si at vi er et snilt byrå som ikke krangler og har det tøft, men disse holdningene representerer en litt gammeldags måte å tenkte på.

- Hva har endret seg?

- Den hierarkiske strukturen med lederne som sitter på toppen. Vi er opptatt av å ha tillit til våre medarbeidere og å gi de en stor grad av selvstendighet. Det innebærer at vi setter store krav til folkene våre, men de må ikke rapportere inn til oss på alle mulige nivå. Jeg opplever at måten vi har organisert oss på gir en veldig flat struktur, der både jeg og Preben jobber operativt på kunder. Det gir et signal til de ansatte når de ser at også lederne er inne og blir skitne på hendene. Vi vil ha ekte engasjement og utfordrer hverandre og kundene hele tiden.

Saken fortsetter etter bildet.

Kjenner seg ikke igjen: Bente Kvam Kristoffersen mener man må tåle litt av hvert i PR-bransjen, men vil ikke gå god for Hans Geelmuydens beskrivelse.

- Ikke fravær av ledelse
- Hans Geelmuyden mener utfordring i dag ikke er nærvær av ledelse, men fravær av ledelse. Er du enig?

- Jeg tror ikke det handler om fravær av ledelse, men sånn som verden og bransjen utvikler seg, blir fag viktigere, fordi det er det som inspirerer og driver folk fremover. Vi har fokus på å være coachende ledere og å bistå på faglig nivå hele tiden. Det gjør at de ansatte er uredde oss som ledere og tar oss med tidlig i prosessene, fordi de vet at vi ønsker det og fordi de vet at vi kan støtte dem når de trenger det.

Bente Kvam Kristoffersen understreker at hun uttaler seg på generelt grunnlag.

- Jeg har ikke jobbet med Hans Geelmuyden, men jeg vet at det er veldig mange flinke folk i GK og jeg har stor respekt for dem.

- Men dere har hud på nesen også i Trigger?

- Det å jobbe i vår bransje er krevende uansett hvilket byrå man er i. Innimellom må man tåle litt av hvert, men jeg ville aldri ha brukt den setningen.

- Arbeidsmiljø blir viktigere
Daglig leder i Kommunikasjonsforeningen, Therese Manus, mener bildet nok stemmer bedre med enkelte deler av bransjen, men ikke med bransjen som helhet.

- Og i hvert fall ikke dersom man inkluderer alle interne avdelinger, der flertallet av jobbene innenfor kommunikasjon befinner seg. Men konsulentbyråer har nok et tøffere arbeidsmiljø enn mange andre virksomheter, sier hun til Kampanje.

- Hvorfor det?

- De lever av fakturering på en helt annen måte og har en veldig tett oppfølging av måloppnåelse og stadig konkurranse med konkurrenter. Man har dette i andre miljøer også, men belastningen på de ansatte er annerledes hvis man jobber som en del av en virksomhet der majoriteten ikke driver med konsulentvirksomhet.

- Representerer uttalelsene en annen generasjon enn den som kommer til nå?

- Jeg tror ikke arbeidsmiljø vil bli mindre viktig i fremtiden enn det er i dag. Folk ønsker, uavhengig av bransje, å ha et verdifullt miljø på jobben som ikke bare består av konkurranse. Skal man holde på de gode folkene bør man ha det i mente også, sier Manus.

Hun understreker at hun ikke uttaler seg om arbeidsmiljøet i Geelmuyden Kiese.

- Jeg har ikke noe bakgrunn for å mene noe om den saken.

Ikke hele bransjen: Therese Manus mener det er tøffere tak i konsulentbyråer enn i de andre delene av bransjen som omfattes av Kommunikasjonsforeningen.