Bjarne Håkon Hanssen (53) begynte i First House i 2010, etter å ha gått av som helseminister året før. Nå takker han for seg og går til byrået Kruse Larsen, som drives av tidligere First House-partner Jan-Erik Larsen. Det melder Dagens Næringsliv (DN).

- Ulempen med dette er at jeg har blitt veldig glad i de mange dyktige folkene i First House. Når det er sagt er jeg en type som er flink til å se fremover, og ikke bakover. Jeg vil minnes First House, men nå er det Kruse Larsen som gjelder, sier Hanssen, som blir styreleder og får 50 prosent eierandel i Kruse Larsen.

Flere profiler har sluttet i First House det siste året. Bjørn Richard Johansen, som startet First House i 2009, forlot byrået før jul og gikk til eiendomsbransjen. Et snaut år tidligere hadde Jan-Erik Larsen takket for seg i byrået, og nå er det altså Bjarne Håkon Hanssen som går fra selskapet.

Administrerende direktør i First House, Per Høiby, sier han tar Hanssens beslutning til etterretning. 

- Det er sånn det er i næringslivet. Folk skifter jobb av og til og det kan det være flere grunner til. Noen slutter etter initiativ fra arbeidsgiver og andre ganger etter initiativ fra arbeidstager. I First House har vi helt fra starten bygd opp et selskap som ikke er avhengig av enkeltpersoner og i denne perioden har vi også gjennomført flere solide rekrutteringer. Vi har også mange spennende rekrutteringer på gang og etter interessen å dømme er vi et attraktivt arbeidssted, sier administrerende direktør i First House, Per Høiby, til Kampanje.

- Hvor viktig har Bjarne Håkon Hanssen vært for First House?

- Vi har en prestisjeløs kultur hvor det er én for alle og alle for én. Nå registrerer vi at Bjarne Håkon Hanssen går ut av First House for å starte opp i et mindre miljø og det tar vi til etterretning og ønsker ham samtidig lykke til.

- Gjør det litt ekstra vondt at han går til en tidligere kollega og tidligere First House-partner? 

- Du vet jo at vi sørlendinger ikke er kjent for å være så opptatt av følelseslivet vårt, så det går bra, sier Høiby.

- Skilles dere som gode venner eller har det vært knute på tråden mellom dere?

- Vi skilles som gode venner, sier Høiby.