Administrerende direktør Morten Hofgaard Jørstad i Geelmuyden Kiese våknet opp til forsideoppslag i Finansavisen i dag med tittelen «Geelmuyden KRISE». Bakgrunnen for oppslaget er at 23 personer har forlatt byrået på ti måneder. I saken kommer også tidligere GK-rådgiver Fin Resch med krass kritikk av sin tidligere sjef Hans Geelmuyden.

Les mer: Kraftig angrep på Hans Geelmuydens lederstil

Nå får Geelmuyden Kiese støtte fra reklameveteran Nils Petter Nordskar, som på Facebook i dag kommer byrået til forsvar og mener Geelmuyden Kiese får ufortjent hard medfart som følge av overgangene.

«Journalister som lager store saker om indre konflikter i kommunikasjons-selskaper burde roe seg ned. Det er hverdagen, og det er som regel umulig å få en klok vurdering når utgangspunktet er forsmådd medarbeider mot en leder og/eller proff gründer,» skriver han på egen Facebook-vegg.

Utskiftningen i Geelmuyden Kiese er ikke unikt i kommunikasjonsbransjen. Som Kampanje tidligere har omtalt har det også vært hyppige utskiftninger i Gambit det siste året.

Les mer: «Misfornøyde» PR-rådgivere flykter fra Gambit

- Høy temperatur
Overfor Kampanje utdyper Nordskar kommentarene sine slik:

- Det bunner ut i at jeg har vært byråleder i mange år selv og har opplevd lignende behandling. Det må være åpenbart at det ligger mye bak kulissene som journalisten ikke får greie på. Som byråleder blir man forsvarsløs, sier han til Kampanje.

- Du skriver også at indre konflikter er en del av hverdagen i kommunikasjonsbransjen. Er det et høyere konfliktnivå der enn i andre bransjer?

- Det er definitivt sånn at det er høy temperatur i kommunikasjonsbransjen, og særlig i de beste miljøene. Også mellom kollegaer, byråer, rådgivere og kunder. Uten overdrivelse kan jeg si at nesten alle gode ideer som jeg har bidratt med å få ut i media er et resultat av tøff kamp med kunder. Men man står på. Dette er konflikter man vet om og lever med.

Nordskar legger likevel ikke skjul på at Hans Geelmuyden utøver en tøff lederstil.

- Jeg jobbet med Hans Geelmuyden i fem år på tobbakskampanjene. Det er noe av det tøffeste jeg har vært med på, men man må bare ta på seg rustningen og så lærer man utrolig mye, sier han.

Les også Geelmuydens svar i egen sak: - Verre skal det bli

- Ikke spesielt høy turnover
GK-sjef Hofgaard Jørstad sier til Kampanje at de ikke kjenner seg igjen i saken i Finansavisen i dag.

- Saken gir inntrykk av mannefall, men realiteten er at vi har vokst fra 71 til 77 fakturerende hoder og 80 til 92 ansatte totalt. Parallelt vokser selskapets omsetning med åtte prosent og bunnlinjen med 40 prosent.

- Men har dere ikke hatt en høyere turnover enn vanlig?

- Det har ikke vært spesielt høyere turnover nå det siste året enn før. Det er alltid sånn at folk sluttet i GK. Vi er en av markedets viktigste rekrutteringsarenaer. Folk forsvinner fra oss til masse spennende jobber andre steder og det er vi veldig glade for.

- Har dere fått mange reaksjoner på saken fra ansatte og kunder?

- Vi har selvfølgelig diskutert saken internt i dag. Våre medarbeidere tar nok dette med stor ro, særlig fordi de også vet hvordan situasjonen er i selskapet. Vi går kanskje bedre enn noen gang før. Man kan lese av tall og fakta at bildet som tegnes i Finansavisen er totalt skivebom.

- Dere vil ikke kalle dette en krise?

- Overhodet ikke! Ville du kalle det krise når selskapet så langt i 2016 har vokst med åtte prosent på topp og 41 prosent på resultatsiden? Vi syns det er ganske stas og gleder oss til høsten.