Det har stormet rundt Geelmuyden Kiese og eier Hans Geelmuyden etter oppslaget i Finansavisen i dag. «Geelmuyden KRISE» slår avisen fast på forsiden. Bakgrunnen er at 23 har forlatt byrået på ti måneder og Geelmuyden får også krass kritikk for sin lederstil.

Reklameveteran Nils Petter Nordskar kommer byrået til forsvar på egen Facebook-side i dag og mener Geelmuyden Kiese får ufortjent hard medfart som følge av overgangene.

«Journalister som lager store saker om indre konflikter i kommunikasjons-selskaper burde roe seg ned. Det er hverdagen, og det er som regel umulig å få en klok vurdering når utgangspunktet er forsmådd medarbeider mot en leder og/eller proff gründer,» skriver han på egen Facebook-vegg.

Nils Petter Nordskar sier til Kampanje at indre konflikter hører med til hverdagen i kommunikasjonsbransjen og tar byrået i forsvar, selv om han ikke legger skjul på at Geelmuyden fører en tøff lederstil.

- Jeg jobbet med Hans Geelmuyden i fem år på tobbakskampanjene. Det er noe av det tøffeste jeg har vært med på, men man må bare ta på seg rustningen og så lærer man utrolig mye, sier han til Kampanje.

Les mer: - Jobbe med Geelmuyden noe av det tøffeste jeg har vært med på

- Må ha hud på nesen
Hans Geelmuyden sier han har forståelse for Nordskars opplevelse.

- Jeg har stor respekt for Nils Petter, det var derfor jeg inviterte han med på tobakkskampanjen den gangen, og jeg skjønner godt hva han sier. GK er en prestasjonskultur. Vi lever ikke av å ha tillit hos Fin Resch, men av å ha tillit hos kundene. Av respekt for kundene må vi gi vårt ypperste hver eneste dag. Skal man jobbe i GK må man ha hud på nesen, sier Geelmuyden.

- Kommunikasjonsbransjen er tøff, og vi tåler mer enn visvaset Finansavisen presenterte i dag. Slik jeg ser det er ikke utfordringen i kommunikasjonsbransjen nærvær av ledelse, men fravær av ledelse. I GK praktiserer vi nærvær, legger han til.

- Men skyldes det at 23 har sluttet i GK siden august at de ikke har, som du sier det, hud på nesen?

- Overhodet ikke. Det skjer ting i et menneskeliv, du blir kanskje skilt eller syk, og det passer ikke lenger så godt å jobbe i GK. For oss er det viktigste at folk med GK på CV’en får gode jobber. Vi er kanskje kommunikasjonsbransjens mest krevende arbeidsplass og verre skal det bli.

- Hvorfor det?

- Vi skal hoppe høyere i 2016 enn vi hoppet i fjor.

- Ikke spesielt høy turnover
Administrerende direktør Morten Hofgaard Jørstad sier til Kampanje at de ikke kjenner seg igjen i saken i Finansavisen i dag.

- Saken gir inntrykk av mannefall, men realiteten er at vi har vokst fra 71 til 77 fakturerende hoder og 80 til 92 ansatte totalt. Parallelt vokser selskapets omsetning med åtte prosent og bunnlinjen med 40 prosent.

- Men har dere ikke hatt en høyere turnover enn vanlig?

- Det har ikke vært spesielt høyere turnover nå det siste året enn før. Det er alltid sånn at folk sluttet i GK. Vi er en av markedets viktigste rekrutteringsarenaer. Folk forsvinner fra oss til masse spennende jobber andre steder og det er vi veldig glade for.