Airbnb har i flere år brukt PR-byrået Apeland for å profilere seg i Norge. Etter det Kampanje erfarer, har samarbeidet nå tatt slutt. Det bekreftes også av Airbnb.

- Det er egentlig utenfor vår policy å kommentere hvem vi jobber med og hvem som er våre forretningspartnere, men det stemmer at vi ikke lenger jobber med Apeland, sier Annie Back, som jobber med kommunikasjon i Airbnb.

Airbnb er en markedsplass som gjør det mulig å booke noens hjem eller å leie ut ditt eget hjem. Bookinger gjøres via selskapets app eller nettside.

I fjor booket nesten 200 000 mennesker en eller flere overnattinger gjennom boligmarkedsplassen i Norge. Her til lands er det omtrent 7900 utleiere, som i snitt tjente 22 500 kroner gjennom tjenesten i fjor. Det er anslått at tjenesten sto for omtrent 1 millioner overnattinger i Norge i fjor.

Ole Christian Apeland, administrerende direktør i Apeland, bekrefter også at samarbeidet er avsluttet.

- Ja, vi har jobbet med å bygge opp Airbnb i Norge, og vant blant annet Gullkorn i kategorien markedskommunikasjon for noe av arbeidet. 

Les mer her: Trigger knuser PR-konkurrentene

Apeland sier at samarbeidet tok slutt ved påsketider.

- Fikk dere noe forklaring på hvorfor samarbeidet tok slutt?

- Fordi Airbnb endret sin organisering og ønsket å prioritere ressursene annerledes. De har gitt uttrykk for at de var svært fornøyd med samarbeidet, og at de gjerne vil jobbe med oss igjen, så vi har ingen grunn til å tro at det har noe med oss å gjøre.  

- Var det en viktig kunde for dere?

- Alle kunder er viktige for oss.

PR-byrået Apeland hadde i 2014 ca. 23 ansatte og en omsetning på drøye 37 millioner kroner. Omsetningstallene for 2015 er foreløpig ikke offentliggjort.