Det begynner å bli en myte at «Paradise Hotel»-deltakere ødelegger fremtiden sin ved å være med i programmet. For mange kan deltakelse i programmet tvert imot være en døråpner for en karriere innenfor blogging eller programledelse på tv eller radio.

Eksempler er tidligere vinner Petter Pilgaard, som etter deltakelsen fikk jobb i NRJ, deltaker Kristin Gjelsvik som startet den suksessfulle bloggen «Styleconnection» og ble med i flere sesonger av «Bloggerne», deltaker Stian Staysman som fikk et løft i artistkarrieren og ble en av finalistene i fjorårets «Skal vi danse», og tidligere vinner Vida Lill, som etter deltakelsen fikk jobb som web-tv reporter for Paradise Hotel. 

Fra fjorårets sesong har deltakerne Pierre Louis og Isabel S. Raad hatt suksess med å kjøre sitt eget løp som bloggere med Nordic Screens-avtale.

Les mer her:  Nordic Screens satser på Paradise Hotel-par

- Skal ha et velkjent renommé innen fem år
En av årets mest omtalte deltakere var, Carl Aksel Jansen, Han gikk i etterkant av sesongavslutningen, i slutten av mai, ut og sa at hele deltakelsen hans var et PR-stunt for «å bygge seg selv som merkevare».

- Jeg var meg selv inne på hotellet til tider, men mye av det jeg gjør er et skuespill ute av det like. Jeg fremstår iblant som en drittsekk, men off-cam var jeg snill og grei sammen med de andre deltakerne, sier han til Kampanje.

- Hva mener du med at deltakelsen din var et PR-stunt?

- Planen min er at jeg skal ha et velkjent renommé innen fem år, og Paradise Hotel-deltakelsen var en del av det. Nå driver jeg med musikk, det har vært alltid vært guttedrømmen min, så ting går veldig bra. Det har vært viktig å få navnet mitt ut.

- Har du spilt skuespill siden castingen?

- Jeg har vist hvem jeg har vært som person og hvem jeg skal spille som person. De har jo visst hva jeg har drevet med hele veien, både i casting-teamet og produksjonen.

- Har åpnet mange dører
Carl Aksel forteller at han i tillegg til musikken er i gang med å utvikle sminke for gutter. I tillegg til «Paradise Hotel», han har tidligere vært med i VGTV-serien «Oljebarna.»

- Det handler mye om nettverk, og det er det jeg spiller videre på nå.

- Har deltakelsen i Paradise Hotel åpnet noen dører for deg?

- Deltakelsen har åpnet mange dører for meg, særlig innenfor musikken.

Carl Aksel har sammen med tidligere Paradise Hotel-deltaker Hefner laget flere låter som er sluppet på Spotify. Den mest populære låta, Skamløse, har over 1,7 millioner avspillinger.

- Jeg tror ikke den hadde blitt avspilt så mange ganger dersom jeg ikke hadde vært med i programmet.

Satser på musikk:

Årets «Paradise Hotel»-deltaker Carl Aksel Jansen sier hans opptreden i TV3s realityserie har åpnet mange dører. Foto: TV3.

- Å slite seg til Nordpolen funker nok bedre
Trond Blindheim, rektor ved Markedshøyskolen, er ikke overbevist om at deltakelse i «Paradise Hotel» er veien å gå for å bygge seg selv som merkevare.

- Å være flink på ski eller i fotball, eller slite seg til Nordpolen eller Sydpolen kan funke bedre, sier han.

- Så du tror ikke programmet kan være positivt når det gjelder å bygge seg selv som merkevare?

- Her må jeg ta to forbehold. Det ene er at jeg aldri hat sett programmet selv, men jeg har elst om det. Det andre er at jeg er en akademiker på 60 år. Svaret mitt blir derfor at Paradise Hotel er et underholdningsprogram om, av og for IQ-mygg.

- En av årets deltakere sier at deltakelsen hans var et PR-stunt som en del av en femårsplan for å bygge sitt eget rennommé, som senere skulle fremme artistkarrieren hans. Hva tenker du om det, er det riktig vei å gå?

- Det er trist. Hvis man må være med i et slikt program for å fremme sitt talent, så har man ikke talent. På en annen side: Nivåene finner hverandre når det gjelder artisteri og publikum, så det kan være riv ruskende galt, og det kan være riktig.

- Var det mer kontroversielt å være med i programmet før enn nå?

- Vet ikke, men jeg vet at det finnes arbeidsgivere som ikke ønsker at deres ansatte skal være med i denne type programmer, og det med god grunn, sier Blindheim. 

- Ikke overbevist:

Trond Blindheim, rektor ved Markedshøyskolen, er ikke overbevist om at deltakelse i «Paradise Hotel» er veien å gå for å bygge seg selv som merkevare.

- Det er mulig å bli kongelig selv om man har vært med på «Paradise»
Kommunikasjonssjef for MTG Norge, Line Vee Hanum, er ikke overrasket over utspillene til Jansen. 

- Jeg er ikke overrasket over at Carl Aksel hevder at det var et «PR-stunt» å melde seg på programmet. Det ligger åpenbart et visst eksponeringsbehov i bunn for deltakelsen på «Paradise Hotel», og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting – det er viktig å ha med deltakerne som ønsker å by på seg selv.

Vee Hanum forteller at deltakerne som er med i «Paradise Hotel» har en avtale TV3/Mastiff som regulerer både presseavtaler og deltakelse i andre tv-programmer i perioden etter hjemkomst fra hotellet.

- Dette er helt vanlig når man er deltaker i et tv-program. I «Paradise Hotel» må man være forberedt på å få mye oppmerksomhet, og det betyr jo også at man må stille opp for pressen i samråd med TV3.

- Mener MTG at deltakelse i «Paradise Hotel» er karrierefremmende eller karrierehemmende?

- Mange har snakket mye om at deltakelse på «Paradise Hotel» er karrieremessig selvmord, men det viser seg å være direkte feil, etter åtte sesonger er det flere av deltakerne som fremdeles har et liv i rampelyset, andre har fått jobber på grunn av «Paradise Hotel». I Sverige er det er til og med mulig å bli kongelig med en «Paradise Hotel»-deltakelse i bagasjen.

I ukens podkast har vi besøk av NRK P3s tv-sjef Håkon Moslet og MTGs programdirektør Andreas Bakka Hjertø for å snakke om «Skam» og «Paradise Hotel». Hør her, og husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster. Kampanjecast produseres av Rubicon for Kampanje.