I går ble det kjent at Bjarne Håkon Hanssen melder overgang fra First House til Kruse Larsen, der han gjenforenes med tidligere First House-kollega Jan-Erik Larsen. Hanssen blir ny partner og styreleder i PR-byrået og får 50 prosent eierandel.

Les mer: Larsen henter Bjarne Håkon Hanssen

Den tidligere helseministeren er bare den siste i en lang rekke ansettelser det siste året, men den desidert største profilen. Også seniorrådgiver Marius Parmann tar turen over fra First House til Kruse Larsen.

- Skal du bygge et nytt First House?

- Nei, overhodet ikke. First House er kjempestore og omsetter for 70 millioner kroner. Vi har ennå ikke passert ti millioner. Vi er ti rådgivere og First House mellom 20 og 30. Vi har ikke ambisjoner om å være i nærheten av det. Vi skal være et lite til mellomstort miljø.

Les også: Kruse Larsen henter folk i Høyre og Ap

- Men er det bare størrelsen som skal skille dere?

- Vi tilbyr tjenester som veldig mange av de store byråene tilbyr og spisser oss inn mot to områder; politiske prosesser og politiske rammevilkår, og strategisk kommunikasjon.

Bjarne Håkon Hanssen blir en ressurs på begge disse områdene, forteller Larsen.

- Bjarne Håkon er en særdeles kompetent rådgiver og kan jobbe med begge deler. Han har vært statsråd i tre departement og kan mye om politiske prosesser og har vært fremst i Norge på strategisk kommunikasjon.

- Har du sett en ny nisje i markedet, på samme måte som First House gjorde i sin tid?

- Jeg tror ikke vi kan si det, at vi skiller oss dramatisk fra de andre. Jeg tror det handler mer om et spørsmål om kvaliteten på det vi leverer. Vi får tilbakemelding fra kundene våre på at vi leverer god kvalitet, at vi er spisset og dedikerte. I og med at vi er et lite miljø, jobber vi veldig tett med kundene våre.

Kruse Larsen skiller seg også fra andre PR-byråer ved at de skal ha helt åpne kundelister, forteller Larsen. Der finner man aktører som Statoil, TV 2, Hurtigruten og Norsk Olje og Gass.

- Hvilke kunder er deres største?

- Jeg vil ikke gå inn i omsetningstall per kunde, men alle kundene våre ligger på nett. Vi er de eneste som driver med 100 prosent åpne kundelister. Det er et viktig prinsipp og en forutsetning for å få jobbe med oss.

Kruse Larsen sikter mot en omsetning på ti millioner i 2016 og ligger ifølge Larsen godt an.

- Har du flere First House-profiler i kikkerten?

- Overhodet ikke. Jeg er mest opptatt av å levere til kundene våre, ikke lete etter folk i First House. Jeg hadde ett navn på blokka som jeg ønsket meg veldig som partner, det var Bjarne Håkon, og ett navn jeg ønsket meg som rådgiver, Marius. Begge sa ja, og det gjør at jeg føler meg veldig heldig og veldig privilegert.