I dag la TNS Gallup frem resultatene fra sin årlige omdømmeundersøkelse. 68 virksomheter er med og 5088 personer er intervjuet, og for fjerde år på rad er det Vinmonopolet som topper kåringen med 85 poeng.

Blant årets tapere finner man Statoil, som faller med 13 poeng til 39 poeng, Telenor, som faller med 6 poeng til 38 - og DNB. Storbanken faller 7 poeng til 42, og befinner seg blant de 20 selskapene som med dårligst omdømme. Helt i bunnen av lista figurerer selskaper som NxtGenTel, NSB og Facebook.

Les mer: Vinmonopolet vinner omdømmekåring

Tap av omdømme er imidlertid ikke ensbetydende med tap av kunder, mener konserndirektør for kommunikasjon i DNB, Thomas Midteide.

- Det er aldri hyggelig å falle på omdømmemålinger, som det nå er mange av. Likevel er det viktigste om kundene våre er fornøyde med produkter og tjenester vi tilbyr. De siste månedene har vi hatt rekordpågang av kunder som ønsker boliglån hos oss. Vi har også all time high i volum på faktiske utlån til bolig. Det viser at DNB er en attraktiv bank for veldig mange kunder, og det er hyggelig, sier Midteide til Kampanje.

- Topp 10 ikke et mål
Resultatet rimer likevel dårlig for DNB som lenge har hatt et mål om å bli et av Norges best likte selskaper.

- Vi har potensiale til å rykke opp ytterligere og det er ingen grunn til at DNB ikke skal være på Topp 10 av best likte norske virksomheter, sa daværende markedsdirektør Rune Bentestuen i DNB til Kampanje da banken vant Gullfisken i 2012.

Men selv om DNB har investert tungt i markedsføring, og blant annet toppet Kampanjes kåring av Årets markedsfører for tredje gang i år, har veien dit syntes lang.

- Er dette fortsatt et mål for dere, eller må dere jobbe opp mot andre parametere nå?

- Det er ikke et mål for oss å være på en topp 10-liste, selv om det vel er noe alle merkevarer kunne tenke seg. Vi ønsker selvsagt å være godt likt for å tiltrekke oss kunder i alle segmenter. Igjen så er kundetilfredsheten vår viktigst, og om vi faktisk blir valgt av nye kunder i markedet, sier Midteide.

Les også: DNB er Årets markedsfører for tredje gang

Må rydde opp etter Panama Papers
Midteide mener DNBs beslutning om å legge ned 59 av bankens filialer landet rundt, og på den måten kutte 600 årsverk, bidrar til årets omdømmefall.

- Vi har hatt noen veldig krevende saker i år som påvirker omdømmet negativt. Nedleggelse av filialer er en sak som mange engasjerte seg i. Til tross for at bare 1 prosent av kundene våre gjennomfører sine banktjenester i en filial er det mange meninger om saken. Oppryddingen etter Panama Papers-saken blir også viktig for å gjenreise tillit og styrke omdømmet vårt hos mange interessenter, sier Midteide.

Les også: Tror ikke omdømmetapet reddes gjennom reklame

Det er imidlertid verdt å nevne at TNS Gallups undersøkelse ble utført i mars, før DNB ble koblet inn i Panama Papers-lekkasjen, som ble rullet opp av Aftenposten.

- Er det grunn til å tro at omdømmet er ytterligere svekket nå?

- Det er åpenbart at Panama-saken har påvirket omdømmet ja, men hvor langvarig effekten blir er vanskelig å si. Vi gjør ukentlige merkevaremålinger, og de er i bedring allerede. Likevel blir det nok ikke noen jubelmålinger for oss i år på omdømmet.