I går kveld ble prisene i det som kan kalles «Europamesterskapet i PR» - Sabre Awards, delt ut. Norske byråer var videre på shortlist med 23 bidrag, og dette har resultert i én Diamond Sabre Awards og fem Gold Sabre Awards

Det er Platinum Sabre Awards som er den gjeveste prisen i Sabre, etterfulgt av Diamond og deretter Gold.

Les også: Norske vinnersjanser i PR-EM

Det var PR-byrået Burson Marsteller og reklamebyrået Try som kunne stikke av gårde med Norges eneste Diamond Sabre Awards, for holdningskampanjen mot snus i kategorien Measurement and Evaluation. Også i 2013 vant Burson Marsteller en Diamond Sabre for Helsedirektoratet, den gangen for kampanjen «Alkoholfritt svangerskap».

- Det er alltid godt å jobbe med Helsedirektoratet. Helsedirektoratet er like opptatt som oss av at gode ideer kombinert med innsikt og fakta gir effekt, og ikke minst av å måle effekten. Helsedirektoratet er kanskje den aktøren i Norge som har lengst erfaring i å kjøre store holdningskampanjer. Den erfaringen gir seg utslag i at de investerer nok tid i innsiktsfasen, for å få kampanjen til å virke, sier Ann-Elin Hvidsten, i Burson Marsteller. Hun har ledet arbeidet med kampanjen.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Prisvinner: Her er Burson-Marstellers kreative leder Ann-Elin Hvidsten under gårsdagens Sabre Awards i Berlin. Foto: BM

Andre samarbeidspartnere har vært produksjonsselskapet Pravda og Vizeum på mediebyråsiden.

Her kan du se hovedfilmen fra kampanjen.

Les også: Strides om antirøyke-reklame

Flest gull til Trigger
Av de fem gullene norske byråer kunne hale i land, gikk hele tre til Trigger og to til Geelmuyden Kiese. Triggers tre gull var for« While We're Waiting» for Ikea i den geografiske kategorien «Nordiske land», «Troll fighters» for Kari Traa i kategorien for «Cause-related marketing» og «The Better Day Experiment» for NAF.  Her var kategorien «Public education».

- Det er helt fantastisk at vi har gått helt til topps i konkurranse med over 2000 arbeider fra Europa, Midt-Østen og Afrika! Jeg er utrolig stolt av kollegaene mine som gjør dette mulig. Vi sender også en stor takk til kundene våre som inspirere oss hver eneste dag og som sørger for å gjøre oss enda bedre enn vi var i går , sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger i en melding.

Geelmuyden Kieses to gull fikk de for kampanjen «Disrupting the Funeral Industry» for begravelsesbyrået Fonus i kategorien «Retailers» og #Uncute for The Swedish Association of Professional Veterinary Clinics. Kategorien var «Associations».

Også Gambit H+K hadde grunn til å juble i Berlin i går, siden H+K Strategies ble kåret til årets Pan-Emea agency. Byrået har hovedkontor i Oslo og ledes av Lars Erik Grønntun. 

Sabre står for «Superior Achievement in Branding, Reputation & Engagement.