Sabre Awards anses som en av de mest prestisjefylte PR-prisene i Europa, og går sammen med European Excellence Awards for å være bransjens uoffisielle europamesterskap. Hvert år sendes det inn over 2000 arbeider som kjemper om EM-gull. Vinnerne annonseres i Berlin i slutten av mai. 

Flere norske byråer er i år videre med finaleplasser.  PR-operatørene er videre med tre, Burson-Marsteller Oslo, Try og Iteo er videre med to hver, mens JCPR og Gambit H+K er videre med en jobb hver. Geelmuyden Kiese og Trigger har flest, med henholdsvis fem og åtte.

Trigger er videre med «Trollfighters» for Kari Traa, «Mens vi venter på Ikea» for Ikea, Ikea Ätbar, «Lærepenger» for DNB, «Stryhns danske leverpostei» for Mills, «Min lov» for Plan Norge og NAF med «kampen om tiden». 

Flere av byråene har tidligere vunnet priser i konkurransen.

Les mer her: Til topps i verdens største byråkonkurranse

- Jeg er utrolig stolt av at vi har så mange ulike arbeider i finalen. Dette er arbeider som spenner over de aller fleste områder innenfor kommunikasjonsfaget. Det er en herlig bekreftelse på at vi i Trigger kan tilby stor faglig bredde, og at vi har en metodikk som skaper svært gode resultater for kundene våre, sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger Oslo, i en pressemelding.

- Det er inspirerende og motiverende at vi i år igjen markerer oss i teten. Vi ser frem til å møte de beste byråene i Berlin i finalen, og håper det markerer starten på mange tøffe og gode konkurranser med de beste byråene i årene som kommer.

Les om alle nominasjonene her