Etter en internasjonal tilbudskonkurranse, velger Hurtigruten å sette den globale PR-kontoen sin til Hill + Knowlton Strategies. Tidligere har Hurtigruten samarbeidet med en rekke ulike PR-byråer i ulike markeder, men nå samles alt PR-arbeidet under én paraply, og den er det Gambit Hill + Knowlton som skal holde.

Les også: Holdt rivalene unna i Hurtigruten-kampen

Oslo-kontroet skal koordinere arbeidet og lede de lokale teamene til Hill + Knowlton, som igjen skal jobbe med Hurtigrutens lokale markedsapparat.

- Hurtigruten skal være verdensledende på unike, naturbaserte ekspedisjonsopplevelser langs norskekysten, i Arktis og rundt Antarktis, og på nye destinasjoner som Canada og Amazonas. Vi har sett etter en global partner som effektivt støtter oss i arbeidet med å omsette DNA-et vårt til selgende historier i alle kulturer og kanaler. Hill + Knowlton vil også være best i verden, og vi lot oss imponere over deres evne til å kombinere merkevareforståelse, kreativitet og systematikk til en innovativ og slagkraftig løsning, sier kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten.

Hun forteller at flere internasjonale aktører var med i prosessen.

- Vi inviterte flere byråer, også globale, men Gambit H+K var dem som imponerte oss mest, sier Bjørnflaten.

Ville ha ett byrå
Hurtigruten hadde på forhånd bestemt seg for å finne én aktør til å håndtere hele PR-arbeidet, og derfor var det viktig å finne et miljø som ahdde tilstedeværelse i flere land.

- Og det gjelder jo H+K ,som er et stort globalt selskap og har representasjon i alle våre kjernemarkeder, men også i andre markeder som kan være interessante for oss.

Roland Berg Lie, direktør for markedskommunikasjon i Gambit H+K, kaller Hurtigruten for et ikonselskap som de er stolte å jobbe med.

- For det første er det et selskap med veldig store ambisjoner. De har sin posisjon i Norge som er eneromt sterkt, alle vet hvem Hurtigruten er og hva det står for. I tillegg har de en profil som de ønsker å ta med folk ut i verden til steder som er utilgjengelige for folk, som Antarktis, Arktis, Spitsbergen, Grønland og Amazonas. Det er en stor endring for selskapet, som vi har fått lov til å hjelpe dem med, sier han til Kampanje.

- Styres fra Norge
Mesteparten av PR-arbeidet skal gjøres i utlandet.

- Men det styres fra Norge, sier Berg Lie.

- Det norske markedet håndterer de selv, selv om vi skal bistå der også. Det er egne team i kjernemarkedene og i de nye vekstmarkedene som skal gjøre mesteparten av jobben.

Ingen av partene vil kommentere størrelsen på oppdraget.

- Det er et betydelig PR-oppdrag. Vi samler alt vårt PR-arbeid i alle våre markeder inn under denne paraplyen. Vi har helt klare vekstambisjoner, ikke minst internasjonalt. PR kommer til å bli en viktig del av arbeidet for å lykkes fremover, sier Bjørnflaten i Hurtigruten.