Så ble det brått stopp for administrerende direktør Gaute Engbakk i PR-byrået Gambit. Etter kun 1,5 år i sjefsstolen i pr-selskapet Gambit Hill+Knowlton, blir Engbakk (41) byttet ut med seniorrådgiver Henrik Halvorsen (46).

- Gjennom det siste halvannet året jeg har vært i Gambit har vi jobbet med å rigge selskapet bedre for fremtiden og styrket driften i selskapet. Fremover er selskapet bedre tjent med en kommunikasjonsfaglig leder som er tettere på sluttleveransene til kundene, sier Gaute Engbakk i en melding.

Dermed fortsetter det å storme i PR-byrået som har vært gjennom en tung periode økonomisk og der en rekke profilerte rådgiver med bred seniorkompetanse har sluttet den siste tiden.

Les også: «Misfornøyde» PR-rådgivere flykter fra Gambit (krever innlogging)

Rådgiver-flukt
Kampanje skrev tidligere i år at det i løpet av 2015 hadde forsvunnet en rekke kjente navn i Gambit, hvorav de mest kjente er Knut Ekern, Jakob Skåltveit, Svein Holtan, Julie Berntsen, Hilde Haugen Kallevig og Camilla Carlsson. I tillegg ble det rett før jul klart at rådgiverne Roger Sandum og Andreas Tinglum også sluttet i PR-byrået for å gå inn som partnere hos konkurrenten Corporate Communication. Nylig sluttet også Christian Kamhaug i Gambit, som i mange år var kjent som PR-byrået der ingen ville slutte.

I januar forklarte Engbakkk de mange avgangene med at det var tøffere tider.

- Den økonomiske situasjonen har gjort at det har vært nødvendig med en del tøffe grep. Justering i arbeidsstokken, kutt i kostnader, endring i fokusområder og andre ting ikke alt er like populært. Men, likevel rett for Gambit - for å skape finansiell soliditet som gjør at man igjen kan vokse, sa Engbakk.

Les også: Kraftig millionsmell for Gambit

Les også: Nomeland slår tilbake mot Grønntun

Korte karrierestopp
Engbakk kom til Gambit fra Amedia, hvor han også der hadde et kort karrierestopp. I mediekonsernet tok det bare to måneder før Engbakk sluttet. Før Amedia var han sjef i teknologi- og reklamebyrået Creuna.

Les også: Engbakk forlater Amedia

- Nå skal jeg tilbake til teknologiledelse, altså være leder i et selskap hvor teknologi står sentralt i forretningsmodellen sier Gaute Engbakk og legger til at han allerede har fått et tilbud om lederstilling i et annet selskap.

Styreleder og Europa-sjef i Gambit Hill & Knowlton, Lars Erik Grønntun, sier i meldingen at Engbakk «har gitt viktige bidrag til nødvendige endringer i Gambit H+K den tiden».  

- Jeg vil takke Gaute Engbakk for at han tok ansvaret i en viktig periode. Nå er vi klare til å gire om og øke farten i utviklingen av selskapet og ikke minst klare å ta ut effekten av det internasjonale nettverket på en bedre måte. Når Gaute Engbakk nå går ut, har jeg derfor bedt Henrik Halvorsen ta over ledelsen i Gambit, sier Grønntun.

Halvorsen ny sjef
Ny sjef i Gambit blir altså Grønntuns gode venn  og nære samarbeidspartner gjennom mange år, Henrik Halvorsen. 

Les også: Halvorsen blir ny Gambit-sjef

Gambit Hill+Knowlton ble etablert i Norge i 1995 av blant andre Lars Erik Grønntun. Selskapet ble kjøpt opp av H+K-systemet i WPP i 2002 for rundt 50 millioner kroner.