I dag lanseres SAS live music; et konsept som går ut på at artister skal holde konserter på flyplasser, i lounger, og ikke minst i luften. Prosjektet er et samarbeid med Universal Music.

Det vil bli arrangert konserter månedlig i 2016. Ifølge SAS skal konsertene bli skreddersydd til å passe godt inn på uvanlige konsertarenaer, som flyplasser og ombord i flyene. Lyden skal være tilpasset omgivelsene, ifølge SAS.

- Innsikt viser at våre mest frekvente reisende har stor interesse for musikk og at nordmenn er et musikkelskende folk, og dette vil gi våre kunder ganske unike musikalske opplevelser. Det er også meningsfullt å kunne være med på å profilere nye lokale artister i et samarbeid med Universal Music & Brands, sier Marianne Orderud, markedssjef i SAS, i en pressemelding. 

- I Universal Music jobber vi stadig med å finne nye samarbeidspartnere og vi er stolte av å ha inngått dette samarbeidet med SAS. Dette konseptet vil gi unge og lovende artister en unik mulighet til å vise seg frem i et nytt og spennende miljø, sier Ann-Kristin Kreutz, ansvarlig or forretningsutvikling i Universal Music & Brands. 

Den første konserten er i dag,  og først ut er bandet Casa Murilo. De vil opptre på fire innenlandsflyvninger i løpet av dagen. 

– Ved siden av mer vanlige musikkscener har vi faktisk allerede spilt på både busser, trikker, og en togstasjon, men aldri om bord på et fly. Det gleder vi oss til, sier Chris Winfield, vokalist i Casa Murilo.

Noen av de andre artistene det vil bli mulig å oppleve de neste månedene med SAS Live Music er Morten Myklebust, OMVR, Izabell, Gundelach og Bendik.