Den tidligere Høyre-toppen Torger Ødegaard begynte som seniorrådgiver i Geelmuyden Kiese (GK) over nyttår, skriver PR-byrået i en pressemelding. Med denne ansettelsen skal Geelmuyden Kiese intensivere innsatsen innen offentlig sektor.

Nesten hver tredje inntektskrone i GK kommer allerede fra offentlig sektor. Oppdrag fra offentlige kunder har økt fra 9 prosent til 28 prosent fra 2014 til 2015, ifølge meldingen, og i 2015 vant GK offentlige kontrakter til en verdi på over 60 millioner kroner. Det inkluderer oppdrag fra Renovasjonsetaten i Oslo, Bygg 21, Matmerk, Nasjonal Senter for Realfagsrekruttering, UDI, Arbeidstilsynet og Enova.

- Det skjer veldig mye spennende rundt omstillinger i offentlig sektor i 2016. Jeg skal hjelpe GK med å vinne og gjennomføre nye prosjekter, både for det offentlige og for private virksomheter i dette skjæringspunktet. To uker inn i min nye arbeidshverdag må jeg si det er utrolig gøy å være i et miljø med så mange flinke mennesker, sier Torger Ødegaard.

Ødegaard var byråd i Oslo mellom 2001 og 2014. Han er den første som er hentet inn til PR-byrået etter at Morten Hofgaard Jørstad tok over sjefsstolen i byråets Oslokontor etter to år som sjef for Københavnkontoret.

- Torger var min første signering etter at det ble klart at jeg skulle hjem til Norge. Han blir en stor styrke for teamet vårt. Norsk økonomi er på vei inn i tøffere tider. Skal man lykkes som byrå må man selv omstille seg etter markedets behov. Der mener jeg vi i høst har kommet langt og resultatene ser vi allerede nå med mange nye, spennende kunder, sier Hofgaard Jørstad.

I dag ble det også kjent at GK-partner Christopher Mortensen slutter i byrået for å bli med over til Beate Nossums nye PR-byrå.

Les mer: Nossum med nytt PR-byrå