Gratisavisen Natt & Dag kom like før jul med sine nominasjoner til flere ulike priser; «Årets stemme», «Årets litteratur», «Årets musikkutgivelse», «Årets film», «Årets tv» og sist, men ikke minst «Årets verste stemme».
Og det er altså i kategorien «Årets verste stemme» at PR-byrået Trigger er nominert – i likhet med generalsekretær Mina Gerhardsen i organisasjonen Actis (rusfeltets samarbeidsorgan) og Fahad Qureshi, som er leder for IslamNet.

I begrunnelsen for nominasjonen kaller avisen Trigger for «den mest høylytte aktøren» blant PR- og kommunikasjonsbyråer som «bruker floskler for å få inkompetente bedrifter til å åpne lommebøkene». Trigger-sjef Preben Carlsens kommentar i Dagbladet der VG kritiseres for dårlig merking av content marketing, løftes frem som «patetisk».

Men Preben Carlsen tar nominasjonen med knusende ro.

- Vi har alltid drømt om å vinne en statuett av Anders Anundsen, og med denne begrunnelsen kan jeg ikke skjønne annet enn at vi har gode sjanser til å nå helt opp. Derfor må jeg innrømme at vi allerede har ryddet plass i premieskapet, og nå sier vi som vi alltid gjør i kommunikasjonsbransjen; stem, stem, stem på oss, sier Carlsen i en kommentar til Kampanje.

En trøst for Carlsen er kanskje at han også er nominert til Årets Medienavn i Kampanjes avstemning, og at byrået har sanket priser for jobbene sine det siste året, blant annet i Gullkorn der de gikk helt til topps.

Les mer: Trigger knuser PR-konkurrentene

I nominasjonen til Årets Medienavn brukes Carlsens engasjement i content marketing på motsatt vis;

«Trigger-sjefen utviser et oppriktig samfunnsengasjement gjennom sine PR-jobber og har også markert seg med en tydelig stemme i content marketing-debatten. Preben Carlsen fremstår som et friskt pust i en selvhøytidelig norsk PR-bransje.»

I kategorien for «Årets tv» er det to VGTV produksjoner og én NRK-produksjon som er nominert til Natt & Dags priser. VGTV-produksjonene er «Uaktuelt med Amir og Odin» og «Nettkrigerne», mens det er ungdomsserien «Skam» fra NRK som er den tredje nominerte.