Toppsjefene for skiskytter-VM i Oslo i vinter frykter at fem millioner i kutt vil bety at tv-bildene fra medaljeseremoniene i Oslo blir mye dårligere enn der som forventes, skriver VG.

- Jeg skulle veldig gjerne sett at Oslo kommune hadde lagt de millionene inn i potten for det som skal skje i bykjernen i Oslo. Det ville vært et billig kjøp av PR for byen. Med fem millioner ville det blitt helt andre TV-bilder, sier Anders Besseberg til VG.

Nordmannen har vært president i det internasjonale skiskytterforbundet, IBU, siden 1992.

Det nye byrådet i Oslo skal ha kuttet bevilgningene til VM i mars med 20 prosent i budsjettet for åpning og medaljeseremonien.

- NRK får ikke de bildene det er lagt opp til, og de ville fått vist ut i verden, sier IBU-president Anders Besseberg.

Finansbyråd Robert Steen (Ap) avviste i forrige uke overfor NRK.no at det nåværende byrådet har kuttet støtten til skiskytter-VM. Han viser til at de rødgrønne har gitt mesterskapet en garanti på fem millioner, hvis VM skulle komme i «økonomiske problemer». Det vil si ende med underskudd.