Kommunikasjonssjef Anne Marie Storli i Samferdselsdepartementet sier hun ble bedt om å slutte av statsråd Ketil Solvik-Olsen (Frp). Ifølge Dagens Næringsliv (DN) var årsaken at hun ikke ville gi mer «partipolitisk bistand».

 - Jeg kan bekrefte at jeg, uten forvarsel, fikk beskjed om at jeg var uønsket i stillingen min, sier Anne Marie Storli til DN. Hun henviser for øvrig til sin advokat, Vidar Raugland.

I et notat der han ber om en begrunnelse for at statsråden ville ha henne bort, nevnes som eksempel Solvik-Olsens E6-tur i fjor sommer. Storli mente da det ville være feil av departementet å etterkomme statsrådens ønske om å kontakte ordførere og Frp-lag for å planlegge arrangementer underveis.

Storli valgte til slutt selv å be om permisjon som følge av det store presset, ifølge Raugland. Han beskriver det om en «overgrepslignende prosess hvor truslene om en formentlig ubehagelig prosess ved motstand blir den drivende kraften i forhandlingene om å finne gode utganger.»

- Det å stå videre i stillingen når du ikke er ønsket av departementsråd eller statsråd, ville vært en stor belastning. Makten de representerer, er for stor, og det kunne vært både helseskadelig og ødeleggende for Storli, sier Raugland.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) avviser at kommunikasjonssjefen i hans departement måtte gå fordi hun ikke ville drive PR for hans parti.

- Jeg har ikke bedt Samferdselsdepartementets kommunikasjonsavdeling om å gi “partipolitisk bistand» eller på noen måte drive arbeid for FrPs organisasjon, skriver Solvik-Olsen på sin blogg.

Solvik-Olsen, som også er nestleder i Fremskrittspartiet, skriver på sin egen blogg at det i planleggingsfasen ble drøftet med kommunikasjonsavdelingen om den kunne bistå med planlegging av besøk i kommuner og fylker, men at det ble avklart at avdelingen ikke skulle ha kontakt med folkevalgte.

- Arbeidet med å kontakte ordførere etc. ble derfor utført av politisk ledelse selv, skriver Solvik-Olsen.