Det er ikke bare Innovasjon Norge-sjefen Anita Krohn Traaseth som mener seg utsatt for «drittpakker» og kampanjer.  I en kronikk i Dagens Næringsliv kommenterer Aaser i dag oppslaget til VG om at ingen av de tre kvinnene med mest erfaring fra Telenor-ledelsen ble intervjuet da selskapet ansatte ny konsernsjef.

- En kvinnelig kandidat, som jeg selv hadde insistert på at måtte vurderes, ble intervjuet i fellesmøte med rekrutteringsbyrå og styreutvalg, skriver den avgåtte styrelederen.

Oppslaget til VG stiller uttalelser fra den tidligere styrelederen Svein Aaser i et nytt lys. Etter utnevnelsen av Sigve Brekke uttalte Aaser:

- Vi hadde med oss i sluttrunden både kvinner og menn fra både innland og utland, sa daværende styreleder Svein Aaser til NRK etter utnevnelsen.

En av forhåndsfavorittene til jobben, Berit Svendsen, skal ha blitt innkalt til en samtale med hodejegerfirmaet Egon Zehnder, men oppfattet ikke møtet som et intervju.

Les også: - Telenor intervjuet ikke kvinnelige lederkandidater

Aaser mener nå den siste tidens debatt om Telenor skyldes at noen fører kampanjer mot selskapet, skriver NTB.

- I disse dager brukes mediene til en debatt om Telenor preget av personlige og politiske agendaer der hensynet til selskapet, dets ansatte, dets kunder og dets eiere er underordnet. Noen har ført slike kampanjer i lang tid, hevder Aaser i kronikken.

Næringsminister Monica Mæland (H) har tidligere uttalt at hun  fikk garantier for at prosessen som førte til at Sigve Brekke ble konsernsjef i Telenor var grundig og bred. Nå vil hun ha flere svar og kaller den nye styrelederen inn på teppet.