I går skrev Kampanje at Rosenborg har byttet reklamebyrå etter ti år. Ut går HK Reklamebyrå og inn kommer byrået Posisjon. Det er klart etter en anbudskonkurranse som årets serie- og cupmester har kjørt i løpet av høsten.

Les også: Rosenborg henter inn nytt reklamebyrå

Samtidig er det klart at landets beste fotballag forlenger samarbeidet med Nils Heldal, som har håndert Rosenborgs PR- og mediearbeid i sju år. Heldal har tatt seg av kommunikasjonsoppgavene som mediesjef i Rosenborg, senere gjennom selskapet Heldalcon og nå som daglig leder i byrået Bennett reklamebyrå, hvor han overtok som sjef i oktober.  

- Jeg har jobbet med RBK siden 2008, ja. jeg har til og med vært ansatt der et kvarter. Det er med fotball som rock, det er følelsesstyrt. Jeg synes det er ekstremt gøy og krevende å drive analyse og rådgivning innen noe som ikke følger de vanlige reglene for kommunikasjon. At RBK atter en gang valgte oss har sikkert noe med kontinuitet å gjøre og at vi etter hvert har vist at vi kan en del om dette, sier Heldal til Kampanje.

Bennett er Norges eldste reklamebyrå, stiftet i 1897. Selskapet har 23 ansatte og har kunder over hele landet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 
Rosenborgs PR-mann:  Nils Heldal har sikret seg ny kontrakt
med Rosenborg.

- Har vist stor innsikt
Rosenborg begrunner valget av Heldal og Bennett reklamebyrå slik:

- Bennett skal bistå Rosenborg med utvikling og posisjonering av merkevaren på strategisk nivå. Bennett har vist stor innsikt i de utfordringene som en merkevare som Rosenborg Ballklub til stadighet står overfor, sier organisasjonsleder Trond Alstad i Rosenborg til Kampanje.

Mange husker nok Nils Heldal fra en del jobber i medie- og musikkbransjen. Før han ble sjef for reklamebyrået Bennet i oktober, var han daglig leder for musikkfestivalen Pstereo i Trondheim. Heldal har de siste ti årene drevet sitt eget konsulentselskap,  han har vært P3-sjef og radiodirektør i NRK, toppsjef i EMI Norge, og han har jobbet for Bylarm og Adresseavisen.

- Hadde ikke respekt for jobben jeg gjorde
I Rosenborg kom han tett på den levende legenden Nils Arne Eggen. Det var ikke alltid like enkelt for klubbens PR- og mediesjef.

- Han hadde virkelig ikke respekt for den jobben jeg gjorde. De gangene han hadde noe å utsette på meg, ble det gjerne tatt i lunsjen med alle til stede, eller på feltet, med journalister som ivrige tilhørere, fortalte Heldal i boken «I skyggen av Eggen», som ble utgitt av Kagge Forlag i 2014.

Eggen poengterte ifølge VG at han ikke mislikte Heldal personlig, men at han ikke ville ha ham med i klubbens prestasjonsgruppe.

- En romantisk dust, som tror at det er mulig å styre pressen. Når du prater med pressen, må du være ærlig. Har du tatt feil, må du innrømme det. Ferdig med det, jeg har ingenting å skjule, sa Eggen.

Dagens Rosenborg-regime har åpenbart ikke brukt klubbens berømte eks-trener som jobbreferanse. Nils Heldal skal fortsatt jobbe på oppdrag for den trønderske «The Double»-vinneren.

Les også: Heldal skal styrke RBKs omdømme

Les også: Kaller Rosenborgs mediesjef «romantisk dust»