Det er Kapital som har tatt for seg bruken av eksterne rådgivere i Telenor. For etter Vimpelcom-saken, CV-trøbbelet til Sigve Brekke og stormen rundt kvinnelige ledere i telekonsernet, har det tydeligvis vært et stort behov for flere hender på kommunikasjon og rådgivning.

Det til tross for at Telenor sitter med en av landets aller største kommunikasjonsavdelinger. Og ifølge Kapitals utregning vil prislappen for advokater og rådgivere komme opp i flere titalls millioner kroner.

På tampen av forrige uke kunne Kampanje avsløre at en fersk undersøkelse i forbindelse med oppstart av omdømmeundersøkelsen RepTrak, viste bunnmålinger for Telenor.

Les også: - Aldri sett noen med dårligere omdømme [Krever innlogging]

I dag skriver Kapital at det er PR-byrået Zynk som har bistått Telenor for å rette opp det offentlige imaget og de mest sentrale rådgiverne har her vært byråleder Claus Sonberg, Sigurd Grytten og Elisabeth Skarsbø Moen som er på laget.

- Tillit, og et godt omdømme, er noe man opparbeider seg over tid. Vi håper og tror at vi vil overbevise de som eventuelt måtte tvile på selskapets måte å drive sin virksomhet på, og at vi igjen vil være tilbake på gammelt nivå i løpet av ikke for lang tid, uttalte kommunikasjonstopp Atle Lessum til Kampanje denne uken.

På spørsmål om hvilke PR- og kommunikasjonsbyråer som har Telenor på kundelisten, har ikke Telenor så  langt ønsket å bekrefte dette.

- Telenors kommunikasjonsavdeling håndterer det aller meste av selskapets behov for kommunikasjonsfaglig rådgivning. Telenor har i dag ingen rammeavtale for kommunikasjonstjenester, men bruker ulike byråer på ulike kommunikasjonsløp, sier han.

Kapital skriver også at Telenor tar regningen for advokatene og PR-rådgiverne til de fire fristilte direktørene, herunder finansdirektør Richard Olav Aa, som har engasjert Hans Geelmuyden.

At Geelmuyden jobbet for Aa kunne Kampanje melde i forrige uke.