På tampen av forrige uke kunne Kampanje melde at de første undersøkelser gjort i forbindelse med omdømmeundersøkelsen RepTrak, viser at omdømmet til Telenor er på rekordlavt nivå.

Les også: - Aldri sett noen med dårligere omdømme (Krever innlogging)

Head of Communication Atle Lessum i Telenor sier til Kampanje at han ikke er overrasket over tallene fra Apeland og RepTrak i forrige uke.

- At en undersøkelse i disse dager – med det mediefokuset som er på Telenor nå – konkluderer med at selskapet har en omdømmeutfordring, er ikke overraskende. Selv om våre egne, jevnlige undersøkelser ikke tegner et like utfordrende bilde av virkeligheten, så betyr ikke det at vi ikke tar dette veldig alvorlig, sier Lessum til Kampanje.

- Må håndtere
For han understreker at de er klar over at et godt omdømme ikke kommer av seg selv.

- Vi må gjøre oss fortjent til et godt omdømme, og vi forstår at mange nå stiller spørsmål knyttet til vår virksomhet. Vi har mange positive historier vi gjerne vil fortelle, om internasjonal vekst, spennende produktlanseringer og mye mer, som dessverre ikke kommer gjennom nå, sier Lessum.

Les også: - Veldig dårlig krisehåndtering

I helgen innrømmet også konsernsjef Sigve Brekke overfor Dagsrevyen at konsernet har fått en ‘ripe i lakken’.

- Vi har fått en ripe i lakken i vårt omdømme. Folk stiller spørsmålstegn ved våre verdier, og folk spør om de kan stole på Telenor, sa Brekke til Dagsrevyen.

Har lagt en plan
Atle Lessum forteller til Kampanje at de akkurat nå har mer enn nok med å håndtere situasjonene som har oppstått. De har tatt initiativ til å selge seg ut av VimpelCom, de har satt mål for å få flere kvinner inn i lederposisjoner i selskapet og uklarheten knyttet til Brekkes utdanning er blitt korrigert og beklaget, anfører han.

- Telenor har ikke iverksatt et program for å gjenvinne tillit som eventuelt er tapt. For oss er det viktigste å håndtere situasjonen vi er i, og som har generert mye av medienes interesse. Tillit, og et godt omdømme, er noe man opparbeider seg over tid. Vi håper og tror at vi vil overbevise de som eventuelt måtte tvile på selskapets måte å drive sin virksomhet på, og at vi igjen vil være tilbake på gammelt nivå i løpet av ikke for lang tid, sier han til Kampanje.

På spørsmål om hvilke PR- og kommunikasjonsbyråer som har Telenor på kundelisten, avslører Lessum ingen navn.

- Telenors kommunikasjonsavdeling håndterer det aller meste av selskapets behov for kommunikasjonsfaglig rådgivning. Telenor har i dag ingen rammeavtale for kommunikasjonstjenester, men bruker ulike byråer på ulike kommunikasjonsløp, sier han.