Navn: Bente Kvam Kristoffersen

Alder: 45 år

Stilling: Daglig leder i Trigger

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Jeg kommer fra Årdal i Sogn og der er pinnekjøttet tradisjonsmat til jul. Aller helst skal pinnekjøttet være urøkt og det skal serveres sammen med kålrabistappe. Pinnekjøtt smaker best med øl og en akevitt. Eller en julebrus. Måltidet avsluttes med en helt fantastisk karamellpudding basert på en oppskrift vi arvet fra min bestemor. Den puddingen kan du servere til kongefamilien, så god er den.

- Hvis du skal oppsummere medie- og kommunikasjonsåret 2015 med ett ord eller én setning, hva sier du da?

- Nedbemanning i redaksjonene.

- Hvordan skal du som ny sjef klare å toppe Trigger-året 2015?

- Trigger er et byrå spekket med unge talenter som besitter en sjelden kombinasjon av pågangsmot, kommunikasjonsteft, kreativitet og digitalt engasjement. Det er rett og slett en helt fantastisk gjeng! Sammen med kundene våre skal vi fortsette arbeidet med å utvikle effektiv kommunikasjon som engasjerer.

- Hvem har fått for mye og hvem har fått lite taletid på Kampanje.com i år?

- Det er naturlig nok mange av de samme menneskene som uttaler seg og som får taletid. Jeg kan ikke peke på noen bestemte navn, men jeg har uttalt meg på Kampanje.com tidligere at jeg gjerne ser at flere kvinner tar mer plass.

- Hvem skal få prisen «beste PR-stunt» og «verste PR-stunt» i 2015?

- Et PR-stunt fra den virkelige verden som sjarmerte mange i år er «Looking for Adam». Alexander Lyngaas ønsket å finne en kjæreste til sin kjære mor, Eva Lyngaas, og bestemte seg derfor for å lage videoprosjektet «Looking for Adam». Stuntet fikk omtale verden over.

- Et av de verste i år var Anders Anundsens skrytevideo «Trygghet i hverdagen». Som justisminister er det nesten ikke mulig å gjøre en grovere bom. I tillegg til at innholdet i seg selv er svært diskutabelt, brøt han loven og måtte godta en bot på 25.000,- for grove brudd på personlighetsloven.

- Bør staten finansiere nyhetsproduksjonen til TV 2?

- Nei. TV 2 er en kommersiell aktør som finansierer sin virksomhet gjennom reklame. Jeg ser i stedet at staten øker bevilgninger til NRK som har svært høy kvalitet og troverdighet som nyhetskanal.

- Vil noen av de største papiravisene og ukebladene legges ned i 2016?

- Opplagstallene faller ekstremt fort på dagsaviser og flere av ukeblad - og magasintitlene. Det blir spennende å følge med på utviklingen i 2016. Jeg tror ikke noen av de store avisene legges ned i 2016, men de må kanskje gjøre om på utgivelse - og distribusjonsstrategi for å overleve.

- Hva er ditt forhold til adblocks?

- Jeg bruker ikke adblocks selv. Jeg har vært inne på tanken og blir ofte irritert over irrelevant reklame. Samtidig har jeg respekt for at reklame er en viktig del av finansieringen av redaksjonene. Jeg velger derfor å betale for meg ved å akseptere reklame. Jeg liker ikke å snike på trikken heller, så det er mulig det er noe i meg som sier at rett skal være rett.

- Hvem er Medie-Norges tre mektigste personer?

- Det blir fort toppene i de største mediekonsernene, men hvordan man vekter dem vil avhenge av hvordan du definerer makt.

- Hva bør være mediebransjens nyttårsforsett i 2016?

- Mediebransjen bør se på endringene som en mulighet. Vi konsumerer medier som aldri før, så appetitten er det ikke noe å si på. Det nye er hvordan vi ønsker å få innholdet servert der vi som forbrukere blir stadig mer kresne. Dette krever mer av oss som produserer innholdet. Det er som å være på en restaurant der man har blitt litt lei av maten selv om man vet at den er god. Man vil gjerne ha maten servert av de man stoler på, men maten smaker bedre om den fornyes med jevne mellomrom. Klarer mediebransjen å snu utfordringene til å bli en mulighet – noe jeg både tror og håper – går vi en spennende fremtid i møte.