Trigger-kampanjen «Stopp Bryllupet» for Plan Norge stakk av med den gjeveste prisen da Gullkorn gikk av stabelen på Latter i Oslo tirsdag kveld.

Det var også Trigger som ble kveldens mestvinnende byrå med totalt tre gull og ytterligere fire nominasjoner.

Det er byråforeningen Komm som arrangerer norgesmesterskapet i PR.

- Trigger imponerer med et svært godt gjennomført og dokumentert case, og er en fortjent vinner av Årets Gullkorn. Men det er også god bredde og godt håndverk blant de øvrige nominerte arbeidene. I tillegg er det gledelig å se at engasjementet rundt konkurransen øker, og samler en stadig større del av bransjen, sier styreleder i Komm, Stian Lyberg.

Triggers «Stopp Bryllupet» vant gull i kategoriene «Markedskommunikasjon, ikke-kommersiell» og «Myndighetskommunikasjon». I kategorien «Virksomhetskommunikasjon» gikk gullet til Geelmuyden Kiese for prosjektet «det store omdømmehoppet» for Kiwi Norge. «Markedskommunikasjon, kommersiell» ble vunnet av Apeland med kampanjen «Night at Holmenkollen» for Airbnb, og kategorien «internkommunikasjon» ble vunnet av Itera Norge med kampanjen «Redd Kåre» for KLP. I tillegg til vinnerne var også byråene Involve!, PR-operatørene og Zynk nominert med arbeider.

- Selv om det var færre kategorier i år, er det gledelig å se at det er god bredde blant de nominerte byråene.

Les også: First House dropper PR-pris

Årets hederspris går til en person som i særlig grad har gjort en spesiell innsats for den norske kommunikasjonsbransjen. I år gikk prisen til Henrich Nissen-Lie, som var en av de virkelige pionerene i norsk PR-bransje. Han startet sin første konsulentvirksomhet allerede i 1960, og har drevet konsulentvirksomhet med kontorer i Oslo, Stockholm, København, Brussel og New York: Noen av virksomhetene driver videre i dag, om enn i ny form. Nissen-Lie var også initiativtaker til bransjeforeningen Norske Informasjonsrådgivere (NIR) som i dag har skiftet navn til Komm.

- Selv om mange i dagens kommunikasjonsbransje ikke kjenner Nissen-Lie er han en svært vesentlig person i bransjens historie, og ingen kan vise til en merittliste som han. Han var toneangivende og en aktiv leder i over 40 år, og har vært med på å utvikle bransjen til det den er i dag. Det er på høy tid at dette arbeidet hedres, sier Lyberg.

I årets Gullkorn var det også en egen kategori for beste Bachelor-oppgave innen PR og kommunikasjon. Dette er en pris som deles i samarbeid med landets utdanningsinstitusjoner. Årets beste bacheloroppgave ble skrevet av Ena Dulas, Siri Tollerød og Siglinde Maria Lunde ved Handelshøyskolen BI.

VINNERE GULLKORN 2015

VIRKSOMHETSKOMMUNIKASJON
«Det store omdømmehoppet», Geelmuyden Kiese for Kiwi Norge

MARKEDSKOMMUNIKASJON – KOMMERSIELL
«Night at Holmenkollen», Apeland for Airbnb

MARKEDSKOMMUNIKASJON – IKKE KOMMERSIELL
«Stopp bryllupet», Trigger for Plan Norge

INTERNKOMMUNIKASJON
«Redd Kåre», Itera Norge for KLP

MYNDIGHETSKOMMUNIKASJON
«Stopp Bryllupet», Trigger for Plan Norge

ÅRETS GULLKORN
«Stopp Bryllupet», Trigger for Plan Norge

ÅRETS HEDERSPRIS
Henrich Nissen-Lie

ÅRETS BACHELOR-OPPGAVE PR
Ena Dulas, Siri Tollerød og Siglinde Maria Lunde

NOMINERTE GULLKORN 2015

VIRKSOMHETSKOMMUNIKASJON
«Hold Fokus», PR-operatørene for Gjensidige og Trygg Trafikk
«Det store omdømmehoppet», Geelmuyden Kiese for Kiwi Norge
«Lærepenger», Trigger for DNB

MARKEDSKOMMUNIKASJON – KOMMERSIELL
«Norges stiminner», Geelmuyden Kiese for Den Norske Turistforening
«Mens vi venter på IKEA», Trigger for IKEA Norge
«Night at Holmenkollen», Apeland for Airbnb

MARKEDSKOMMUNIKASJON – IKKE KOMMERSIELL
«Pollinatorpassasjen», Trigger for Miljødirektoratet, Bybi og Hageselskapet
«Tiss kan overraske», Involve! for RSFU
«Stopp Bryllupet»; Trigger for Plan Norge

INTERNKOMMUNIKASJON
«Redd Kåre», Itera Norge for KLP
«Konsentra skoleskyss – fornøyd, presis og trygt til skolen», Apeland for Konsentra
«DNB – best på lederkommunikasjon i Norden», Zynk for DNB

MYNDIGHETSKOMMUNIKASJON
«Kampen om tiden», Trigger for NAF
«Stopp bryllupet», Trigger for Plan Norge
«Flysimulatoren som reddet 200 arbeidsplasser», Geelmuyden Kiese for Indra Navia