Overfor Kampanje avviser Wabø at det er noen konflikt som ligger bak beslutningen om å slutte som toppsjef i PR-byrået.

Les også: Wabø slutter som GK-sjef

- Jeg har hatt fem fantastisk spennende år. Det er ingen annen grunn. Jeg har lyst til å gjøre noe annet, og nå kan noen andre få slippe til, sier han til Kampanje.

- Så det er ingen situasjon eller konflikt som er utløsende for valget?

- Dette handler om modning. Det er viktig som leder å vite når vi skal mønstre av. Jeg har nådd alle de målene jeg satte meg da jeg begynte. Jeg hadde et mål om at GK skulle bli et fullservice kommunikasjonsbyrå og nummer én i Norge - og det har vi fått til. Da tenker jeg at da har jeg gjort det jeg kom for å gjøre.

Når han ser tilbake på sine fem år i Geelmuyden Kiese, er det i første rekke menneskene han trekker frem som det beste erfaringen.

- Jeg er ikke en som ser mye tilbake. Det er alltid menneskene man savner mest. Det morsomste har vært den reisen vi har vært på siden jeg begynte i 2010. Å jobbe sammen med alle de fantastisk dyktige menneskene, hvor mange har blitt venner. Det har vært utrolig gøy. Det har også vært mange morsomme prosjekter og gode kunder.

- Du høres litt trist ut?

- Det er klart at det er trist. Men det er mest fordi det er en slags avskjed hvor du sier 'ha det' til folk du er glad i, da er det trist uansett. Mine kolleger fikk vite dette i dag, og de ble lei seg, så det preger meg.

- Angrer ikke
I fjor kom Wabø i hardt vær etter blogginnlegget «The Crazy ones», men han angrer ingenting.

- Jeg angrer ikke. Men jeg ser jo at jeg kunne skrevet det på litt annen måte. Det ble en morsom historie.

Les også: Klar tale-pris til GK-sjef

På armen har Wabø en stor tatovering av der det står «GK», men han proklamerer at den kommer til å bli stående.

- Den skal få lov til å bli stående. Én gang GK-er, alltid GK-er. Den skal fortsatt få ha hedersplassen på armen, sier han.

Ville aldri tatt med kolleger eller kunder
Nå starter et nytt kapittel der ikke alt er planlagt for Andreas Wabø. For alt er ikke spikret for det som kommer til å starte som et enkeltmannsforetak.

- Det er ikke helt ferdigtenkt. Jeg har jobbet med endringsledelse i 20 år, og har fått erfaring som jeg tenker kan være nyttig for andre ledere. Jeg tenker at jeg kommer til å jobbe med prestasjonsutvikling for ledere og hjelpe ledere til å nå sine mål, sier Wabø.

- Men du vender ikke tilbake til reklamebransjen?

- Nei, det får tiden vise. Nå skal jeg først gjøre litt andre ting, sier han.

Han forteller at ingen GK-kolleger tar følge med ham ut av døren, og det er heller ingen planer om at noen kunder skal bli med på ferden videre.

- Det ville jeg aldri gjort. Jeg har sett at mange andre gjør slikt. Jeg skal være profesjonell og ryddig. Jeg ønsker å ha et ryddig forhold til GK, så det ville være dumt.

- Hvilke ambisjoner har du med ditt nye selskap?

- Det får jeg komme tilbake til. Akkurat tenker jeg ikke så mye på det. Jeg er mest opptatt av å ha en så god overlevering til min arvtaker, slik at selskapet kan fortsette den fine veksten vi har hatt frem til nå, avslutter han.

Andreas Wabø har erfaring fra reklamebransjen før han kom inn i PR-bransjen. Tidlig på 2000-tallet ledet han reklamebyrået Ogilvy, frem til den europeiske ledelsen valgte å legge ned Oslo-kontoret i 2006. De fire årene frem til Wabø startet i GK i 2010, jobbet han som rådgiver i Metro i Sandefjord og som hodejeger i Executive Search.