MSL Group består av JKL og MSL, som i fjor slo seg sammen til ett byrå i det norske markedet, og er ikke blant de største PR-byråene i klassen. Samtidig er det fortsatt et godt stykke opp til byrågruppens egne glansdager ved årtusenskiftet, da de hadde en omsetning på over 50 millioner kroner.

I fjor omsatte byrået for 26,4 millioner kroner og hadde en byråinntekt på 24,7 millioner kroner, ned 0,9 millioner kroner fra året før. I årsberetningen skriver styret at fallet skyldes færre seniorkonsulenter, men daglig leder Kjersti Oppen avviser at de har nedbemannet.

Har vært på hodejakt
- Fallet i byråinntekt er svært moderat. Vi har ikke nedbemannet, men brukte litt tid på å finne de riktige menneskene i form av nye gode seniorkonsulenter. Vi er svært fornøyd med å ha ansatt både Rina Brunsell Harsvik og Hans Henrik Torgersen i løpet av det siste halve året, som begge har solid konsulenterfaring fra tidligere og som har fått viktige roller hos oss, sier hun til Kampanje.

Når resultat før skatt likevel økte fra 554.576 til 1.416.833 kroner før skatt, skyldes det lavere lønns- og driftskostnader, forteller Oppen.

Slo sammen byråer
Det var i mars i fjor at gruppen besluttet å slå sammen Publicis-byråene JKL og MSL til MSL Group. JKL har tradisjonelt jobbet med myndighetskontakt og selskapskommunikasjon. MSL på sin side har hovedsakelig jobbet med markedskommunikasjon.

- Sammenslåingen av MSL og JKL har først og fremst handlet om at vi faglig sett jobber mye mer integrert på tvers av team og kompetanseområder enn tidligere. Det var hovedformålet med sammenslåingen og det har vi lyktes godt med, sier Oppen.

Hun mener byrået står godt rustet til å vokse i år.

- 2015 ser så langt lovende ut og vi har et klart mål om å vokse i 2015, etter å ha fått på plass et fullt team igjen.