Analyseselskapet Meltwater har fulgt omtalen i sosiale medier av de norske partilederne i perioden mars til juni og har i den samme perioden også analysert omtalen av landsmøtene til de største partiene. Den minst omtalte partilederen er Trygve Slagsvold Vedum med bare 217 omtaler. I motsetning til både statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre, har ikke Sp-leder Slagsvold Vedum egen Twitter-konto. Senterpartiets landsmøte heler var ingen «hit» i omtale på sosiale medier.

- Dette viser at vi fremdeles har en vei å gå på sosiale medier. Vi jobber kontinuerlig med å styrke vår tilstedeværelse, og har den siste tiden gjort flere grep. Blant annet har partileder nå en egen side på Facebook som er en satsing for oss, sier Lars Vangen, medierådgiver for Senterpartiets stortingsgruppe, til Kampanje.

Les også: Taper (valg)kampen på sosiale medier

Senterpartiets medierådgiver forteller at partiet har satset mest på den suverent største sosiale medier-kanalen, Facebook.

- For oss er satsingen på Facebook viktigere enn Twitter for å nå våre kjernevelgere. Vi har blant annet laget interne kanaler på Facebook vår medlemmene våre kan komme i direktekontakt med våre sentrale politikere og apparat. Dette er noe som denne undersøkelsen ikke treffer, sier han.

Han understreker også at enkelte Sp-politikere er synlig på Twitter.

- Selv om vi prioriterer Facebook, så er har vi flere gode tvitrere, her kan jeg trekke frem parlamentarisk leder Marit Arnstad som er godt eksempel, sier Vangen om den profilerte partiveteranen som har 14.800 følgere på Twitter.

- Når det er sagt så er vårt parti i en situasjon hvor vi ikke har bedre økonomi enn det vi trenger, det gjør at vi må prioritere. Derfor har ikke vi muligheten til å ha egne ansatte som håndterer sosiale medier, slik de store partiene har muligheten til. Senterpartiet er likevel opptatt av at vi skal styrke vårt nærvær og i sosiale medier, da dette stadig blir viktigere for å nå nye og særlig unge velgere. Nå ser vi her at vi fremdeles har litt å gå på der, sier Vangen.