Trigger er kåret til årets kreative byrå i Europa, Afrika og Midt-Østen. Dermed blir Trigger det første norske byrået som går helt til topps i den prestisjetunge kreativitetskategorien i verdens største byråkonkurransen SABRE Awards. Samtidig er Geelmuyden Kiese kåret til årets nordiske byrå i samme konkurranse. Det er den internasjonale byråovervåkeren Holmes Report som står bak kåringen.

- Sabre Awards er for kommunikasjonsbransjen hva Cannes Lions er for reklamebransjen. Den skandinaviske kommunikasjonsbransjen ligger langt fremme globalt, og det er en ære å bli kåret til «Nordic Agency of the Year 2015», sier Hans Geelmuyden.

«Ingen kunne forutse at Geelmuyden Kiese ville omskape seg selv til et kreativt kraftsenter, sier Holmes Report om Geelmuyden Kise.

Trigger vant for øvrig samme pris i 2014. Geelmuyden Kiese gikk til  topps i konkurranse med norske Iteo Consulting, svenske Narva og Prime, samt finske Millton. Dermed går de svenske byråenes dominans i kåringen mot slutten. For første gang på lang tid er det ingen svenske byråer blant vinnerne.

I Trigger stod jubelen i taket i går. I finalen slo det norske byrået de tre britiske byråene Unity, Manifest og Kaper og All Channels fra Bulgaria. De har ifølge Trigger-sjef Preben Carlseb alle levert grensesprengende prosjekter som har satt en ny kreativ standard i den internasjonale PR-bransjen.

- Fornøyaktig fem år siden jobbet vi dag og natt med å pusse opp våre aller første lokaler, i løpet av sommeren fikk vi våre første kunder og fem år etter blir vi nå kåret til det beste kreative PR-byrået i hele EMEA-regionen (Europa, Midt-Østen og Afrika). Det har vært en nesten ubegripelig reise, og jeg er så inderlig stolt av de dedikerte og dyktige kollegaene, kundene og samarbeidspartnerne våre. Uten dem hadde det vært helt umulig å etablere oss i den internasjonale PR-toppen, så jeg er dypt takknemlig og deler denne seieren med alle som har hjulpet oss på veien, sier Carlsen.

I juryens begrunnelse trekker juryen spesielt frem Triggers utfordrermentalitet og fokus på engasjement, innholdsutvikling og analyse som en viktig grunn til byråets suksess.

The Holmes Report har gjort en omfattende innsikts- og analysejobb av PR-bransjen over hele verden. Arbeidet resulterer i en årlig kåring av de beste PR-byråene i verden. I år har The Holmes Report gått gjennom over 150 bidrag og gjennomført over 100 intervjuer med PR-byråer i hele EMEA-regionen.

Vinnerne mottar prisen i London 19. mai.