Svein Tore Bergestuen slutter i konsulentselskapet Varde Hartmark, der han har vært både deleier og partner, etter et knapt halvt år for å bli politisk rådgiver for Ap-nestleder Hadia Tajik.

- Jeg har det veldig fint som partner og medeier i Varde Hartmark og hadde ingen planer om å slutte, men så ble jeg spurt om dette og klarte ikke å si nei, sier Bergestuen til Kampanje.

- Jeg deler og har alltid støttet Arbeiderpartiets kamp for frihet og fellesskap. Da handler det ikke om å være mest mulig lik, men å dele den grunnleggende ideen om at fellesskapet har et ansvar for å skape like muligheter for alle, legger han til.

Han ser frem til å jobbe tett med Tajik og for regjeringsskifte i 2017.

- Hadia er en sterk, klok og visjonær politiker som jeg er stolt av å kunne si at jeg skal jobbe for.

Fokuset er derfor like mye på valget i 2017 som på høstens kommunevalg, sier Bergestuen.

- Hadia Tajik er en politiker som er mye i media av ulike årsaker. Hvilken rolle får du i hennes mediehåndtering?

- Vi skal diskutere dette og dette er jo en rolle som jeg må bli vant til, men jeg skal være politisk rådgiver for henne og har ikke noe spesifikt politisk område, men mer en generell politisk rådgiverstilling.

Bergestuen har lenge vært profilert i medie- og kommunikasjonsbransjen både som journalist, forfatter og kommunikasjonsrådgiver. Han var kommunikasjonsdirektør i SBS Discovery frem til nyttår i fjor, før han startet sitt eget kommunikasjonsbyrå.

- Svein Tore er faglig sterk og erfaren fra strategi, kommunikasjon og ledelse, så dette blir helt ypperlig, sier Tajik til VG.