I dag var det nettmøte mellom kommunikasjons- og markedsfolk i Freia og forbrukerne. Her prøvde Freia å slukke brannen som har rast i sosiale medier den siste tiden.
- Det har vært en god opplevelse å møte forbrukerne til nettmøte. Spørsmålene var gode, relevante og saklige, sier en noe utmattet kommunikasjonsdirektør Kristian Hvilen i Freia, til Kampanje. Men han sier at det er ett skår i gleden;
- Det som gjør meg trist og lei nå, er at bloggeren Sophie Elise blir behandlet på en lite ok måte, sier han. Det er ille å se måten hun blir behandlet på. Man kan være enig eller uenig i det hun har har sagt, men man skal bli behandlet på en ordentlig måte, sier Hvilen, og sikter til netthets av bloggeren de siste dagene.
Les også: - Fansen driter i dette
- Skulle vært foruten
Hvilen innrømmer at det har vært noen tøffe og intensive dager.
- Støyen i helga skulle vi selvfølgelig vært foruten, men nå ser vi fremover. Når slikt skjer, får vi tåle litt kjeft, sier han.
Kristian Hvilen deler de som har respondert på kampanjen, i tre grupper;
- Den første gruppen må vi få lov til å kalle trollene, det er de som la ut karakteristikker av grupper og mennesker, så er det de som er genuint opptatt av palmeolje og problematikken rundet dette. Den siste gruppen er de som har hatt det gøy med kampanjen. Jeg er sikker på at vi kommer til å snakke om denne kampanjen i årevis fremover, sier han.
Roser SMFB
Både under helgens storm på sosiale medier og i forbindelse med nettmøtet, har reklamebyrået SMFB vært en aktiv part.
- SMFB har vært en fantastisk støtte som kjapt satte opp dette møtet. Vi har holdt hverandre i hendene hele tiden. I denne settingen har vi forsterket det gode samarbeidet som vi har hatt i over ni år, og som vi har alle planer om å fortsette fremover. Dette er nok Norges proffeste folk. Sammen sitter vi nå kanskje på Norges mest interessante kommunikasjonserfaring i det som er et helt nytt medielandskap, sier Hvilen.
Under nettmøtet var NRK til stede og filmet til Dagsrevyen, og Hvilen hadde også medier som tok kontinuerlig kontakt før, under og etter nettmøtet.
- Jeg startet morgenen på frokost-tv, så var det TV 2 nyhetskanalen. Deretter var det NRK under og etter nettmøtet, så Dagbladet, Dagligvarehandelen og nå Kampanje. Det er klart at den måten vi har gjort dette på, har gjort mange nysgjerrige. Vi tar jo en kjemperisiko. Men det handler om å ha trua på det vi gjør og ta folk på alvor, sier han.
Kommentér