Det begynner å bli mange år siden Einar Lunde gikk over i pensjonistenes rekker og sluttet i NRK. Lunde er imidlertid fortsatt yrkesaktiv og har de siste fire årene vært assosiert partner i kommunikasjonsselskapet First House.

Men den tidligere Dagsveryen-ankeren sier PR-rådgivning ikke ligger for ham.

- Min rolle har vært å lede noen konferanser og lage videopresentasjoner for kunders websider. Det dreier seg om intern informasjon. Selv om First House er et kommunikasjonsrådgivningsselskap, har jeg sagt fra dag én at rådgivning ikke er noe for meg. Jeg er journalist, og overlater rådgivningen til de som har kompetanse på det, sier Einar Lunde til Dagbladet.

Lunde stod i tjenesten i hele 44 år i NRK og ble nærmest et synonym på Dagsrevyen-sendingene. Han var også korrespondent i Afrika fra 1982 til 1986.

I First House jobber Lunde blant annet med tidligere NRK-kollega Geir Helljesen.

Les også: NRK-kolleger møtes i First House