Strøm-Erichsen var helse- og omsorgsminister for den rødgrønne regjeringen fra 2009 til 2012, før hun avsluttet som forsvarsminister, en post hun også hadde fra 2005 til 2009. I fjor sommer ble hun rådgiver og partner i det nordiske rådgivningsselskapet Rud Pedersen.

- Det kan ikke være slik at det er et yrkesforbud for oss som er tidligere politikere. Det som er viktig, er at en tar vare på egen integritet, og det gjør jeg, sier Strøm-Erichsen til Dagsavisen.

Les også: Strøm-Erichsen til PR-bransjen

17. desember i fjor møtte hun Høyres stortingsrepresentant Sveinung Stensland på Stortinget, for å drive lobbyvirksomhet for et svensk legemiddelfirma. Stensland sitter i helse- og omsorgskomiteen og ble i 2012 utnevnt som styremedlem i Helse vest av nettopp Strøm-Erichsen. Stensland sier imidlertid at han ikke kjenner Strøm-Erichsen spesielt godt, og Strøm-Erichsen understreker at valget av representanter skjedde etter forslag som ble forelagt henne.