Beate Nossum slutter som partner og rådgiver i kommunikasjonsselskapet First House. Det skjer tre år etter at hun ble ansatt i byrået. Hun skal nå starte egen virksomhet og gjennom sitt nye selskap skal Nossum samarbeide med sin tidligere arbeidsplass på prosjektbasis.

- Jeg har alltid arbeidet i store fagmiljøer, i min tid som journalist, i politikken og i kommunikasjonsbransjen. Jeg har lenge vurdert muligheten for å starte min egen virksomhet, med den friheten og fleksibiliteten det innebærer. Nå var tiden inne, sier Nossum i en pressemelding.

- Lang og grundig tankeprosess
Hun ønsker ikke å kommentere sin avgang nærmere overfor Kampanje. Hun understreker at det har vært en vanskelig beslutning å forlate det hun beskriver som «Norges beste kommunikasjonsbyrå». Nossum ser frem til å fortsette kontakten gjennom samarbeid om kunder og enkeltprosjekter. Et av dem vil være seminaret  for kvinnelige leder, «USA fra innsiden», som ble lansert i 2014, med høynivå-møter og foredrag i både New York og Washington.

- Det finnes aldri en helt god tid for å gjøre slike skifter. Men etter å ha vært i en lang og grundig tankeprosess, kjente jeg at tiden var inne, sier Nossum, som kom fra rivalen Burson-Marsteller da hun ble ansatt i First House i 2012.

Les også: Nossum til First House

- Givende og krevende
Administrerende direktør Per Høiby i First House beklager at Nossum slutter, men han skjønner og respekterer at hun ønsker å starte egen virksomhet.

- Å være en del av partnerskapet i et selskap som vårt er både givende og krevende. Beate har et ønske om å jobbe med den fleksibilitet og frihet det gir å ha sin egen virksomhet. Det respekterer vi selvsagt, men vi er glade for at vi fortsatt vil holde kontakten gjennom samarbeid om «USA fra innsiden» og andre kunder og prosjekter, sier Høiby i en pressemelding.

Avviser dramatikk
Nossum er den andre partneren som denne uken slutter i byrået for å starte egen virksomhet. Jan-Erik Larsen varslet sin avgang onsdag. At to fremtrende partnere slutter i løpet av få dager, vil skape spekulasjoner og rykter. Men First House-sjef Per Høiby avviser at det ligger noen dramatikk bak Larsen og Nossums beslutninger om å takke for seg.

- De to fratredelsene faller sammen i tid, men har ingen sammenheng. Både Beate og Jan-Erik har vært åpne om de prosessene de har vært inne i, og de vurderingene de løpende har gjort. Derfor kommer ikke avgangene som noen overraskelse for oss, og vi har også hatt tilstrekkelig tid til å gjøre nødvendige tiltak for å gjøre fratredelsene så ryddige som mulig for de to det gjelder, for selskapet, og våre kunder, sier Høiby.

Les også: Larsen slutter i First House

Ingen nye partnere på plass
Nossum og Larsens aksjer føres nå tilbake til selskapet. Etter det Kampanje forstår, er de gjenværende partnerne i First House, deriblant Per Høiby, Bjørn Richard Johansen, Bjarne Håkon Hanssen, Tor Mikkel Wara og Hans-Christian Vadseth, i gang med lage en ny modell for partnerskapet i First House. Det vil etter det Kampanje forstår, ikke bli hentet inn nye partnere før denne modellen er banket gjennom. Etter det Kampanje kjennner til, tar den nye modellen høyde for at både interne og eksterne kan innta partnerskapet i First House.

Skal ha satt omsetningsrekord
First House økte byråinntekten med nær 30 prosent til 80,7 millioner kroner i 2013. Før årsbonusutbetalinger og engangskostnader endte driftsresultatet på 14,3 millioner kroner, mot 11,9 millioner kroner i 2012. Etter det Kampanje erfarer, ble omsetningen i 2014 rekordhøy og vesentlig høyere enn året før. Det betyr i så fall at PR-byrået fortsatte veksten i fjor, tross mye turbulens og blant annet beskyldninger fra Aftenposten-kommentator Harald Stanghelle om oppdrag for kinesiske interesser i Nobel-striden.

Siden oppstarten i 2010 har First House´ byråinntekt steget fra 34,7 millioner kroner til 80,7 millioner kroner i 2013, en økning på 132 prosent. Justert for engangskostnader i 2013, er selskapets resultat også mer enn fordoblet fra 2010.

Les også: Blir rikere på PR