Geelmuyden.Kiese (GK), med ledende seniorpartner Hans Geelmuyden i spissen, har offentliggjort vinnerne av «Tåkeprisene 2014». Hver måned kårer PR-byrået en «tåkeprat» og en «tåkelur», personer som henholdsvis har bidratt til å tåkelegge eller oppklare i den norske offentligheten i perioden. Nå oppsummerer GK fjoråret, og konkluderer med at prinsesse Märtha Louise og hennes forretningspartner Elisabeth Nordeng fortjener prisen for «årets tåkeprat», etter at de to var nominert to måneder på rad i høst i forbindelse med boka «Stemmen eller støyen». Blant sitatene tåkejuryen trekker fram som begrunnelse, er det følgende, fra oktober i fjor:

«Det vi egentlig holder på med er selvutvikling. Men å ta med hele mennesket da. Og sånn som jeg ser det, så er mennesker også åndelige, og den delen må inn i den selvutviklingen», sier Märtha. «..det er noe med at hver gang jeg ser en fjær så har jeg den bevisstheten rundt at ‘ok, nå er det noen som vil at jeg skal stoppe opp litt’» forteller kompanjong Elisabeth Nordeng.

Kampanje har prøvd å komme i kontakt med prinsessen, via hennes selskap Soulspring.

Les også: GK-sjef får blogg-slakt

Les også: - Har sendt søknad om Tåkepris

Prinsessens fremste konkurrent om tåkepratprisen var Ap-leder Jonas Gahr Støre, for uttalelser han kom med om tillit og åpenhet i forbindelse med terrortrusselen mot Norge i juli.

Intern kandidat kom til kort
Som Kampanje tidligere har skrevet om, var også sjef for Geelmuyden.Kiese Norge, Andreas Wabø, nominert, både som tåkeprater og tåkelur. Førstnevnte for blogginnlegget «The Crazy Ones», som han skrev om fenomenet «storydoing», sistnevnte for et intervju han gjorde med Aftenposten om det utskjelte innlegget. Wabø nådde, kanskje ikke så overraskende, ikke til topps i noen av kategoriene.

- Jeg har ikke vært god nok. Målet i år må være å nå til topps i begge kategorier. Og da må jeg vel skrive et nytt blogginnlegg, sier Wabø til Kampanje.

- Har du planer om et nytt, omstridt blogginnlegg?

- Vi får se, vi får se. Jeg må nok uansett legge meg i hardtrening, svarer Wabø.

Nordnorsk tåkelur
Prinsessens motstykke, «Årets tåkelur», mener GK er Lasse Jangås, kulturredaktør i Tromsø-avisa Nordlys. Han hisset seg opp, og ga klart uttrykk for det da, IOC og Gerhard Heiberg ville sanksjonere de norske langrennsjentenes for deres bruk av sørgebind under OL i Sotsji i februar, etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet broren sin under lekene.

- Hvordan våger du å irettesette Marit Bjørgen og hennes lagvenninner etter sørgebindene de brukte på 15-kilometeren i helga? Hvordan våger du og IOC å kalle det «upassende» å hedre en nylig avdød bror og treningskamerat på en så verdig og ektefølt måte?Jeg lover deg, Gerhard, at jeg skal bruke hver eneste anledning jeg får til å minne folk på hva slags type du og dine folk er og hva slags verdier dere omfavner. Gerhard – vi snakkes, var kulturredaktørens klare beskjed.

Les også: Kronprinsen: - Rar kritikk av kongejournalistikken