Det kommer nok neppe som en overraskelse for noen at det blant PR-byråene ble First House som var mest omtalt i fjor. Hele 3359 ganger ble byrået nevnt i norske medier. Andreplassen er det Geelmuyden.Kiese som innehar med 720 omtaler. Deretter følger Gambit, Burson-Marsteller og PR-operatørene på topp fem. Det viser tall Retriever har hentet ut på oppdrag fra Kampanje.

Administrerende direktør Per Høiby i First House tror det er markedsposisjonen som byrået har bygget opp siden oppstarten i 2010.

- Hvorfor tror du norske medier er så glad i å skrive om dere?

- Rett og slett fordi mange har meninger om oss og fordi vi har markante og ledende personer ansatt hos oss. Summen av kompetansen og kunnskapen til våre medarbeidere gjør oss som selskap interessante for omgivelsene, sier Høiby i en kommentar til Kampanje.

Les også: Ny First House-partner slutter

- Ikke all PR er god PR
For det er ingen tvil om at omtalen av byrået går begge veier; det er både positiv og negativ omtale. Blant annet fikk krangelen med Aftenposten og kommentator Harald Stanghelle mye spalteplass i norske medier. Men Høiby avviser at all omtale er god PR.

- Nei, det er det ikke. Men jeg ser på den veksten First House har hatt siden oppstarten for fem år siden som en bekreftelse på at vi har et sterkt team av rådgivere som utfyller hverandre i det spennende krysningsfeltet mellom politikk og næringsliv, og at den kompetansen vi har er etterspurt i markedet, sier han.

- Hvis du ser tilbake på 2014, hvordan vil du beskrive det for First House?

- Vi gikk inn i 2014 med konsolidering for øyet. Likevel ligger vi an til fortsatt vekst. 2014 var i tillegg preget av «Stanghelle-saken og klagene fra en av vår konkurrenter og Greenpeace/Framtiden i våre hender. Vi registrerer at Aftenposten ble felt i PFU og de har i ettertid også uttalt at det ikke er fremkommet noe som gir grunnlagt for å tro at det var hold i deres feilaktige påstander. Den klare uttalelsen fra Etisk råd, som styret i KOMM sluttet seg til, bekreftet at vi arbeider i tråd med bransjens etiske regelverk, sier Høiby.

- Forsiktig vekst
Ni dager inn i det nye året kan Høiby fortelle at byrået venter fortsatt vekst for året som kommer.

- Vi gleder oss over starten på det nye året og ser frem til å jobbe med krevende, men spennende kunder og prosjekter. Vi er godt i gang. Målsettingen i år er forsiktig vekst og fokus på kostnader samtidig er kvalitet i leveransene alltid det viktigste, avslutter han.

Her er topplisten over Topp 15 omtalte PR-byråer i 2014.
[RED ANM: Kampanje gjør oppmerksom på at to byråer hadde falt ut av den opprinnelige listen. Listen over er den oppdaterte og endelige. Vi beklager.]