Det skriver Klassekampen.
- Det er mange fallgruver her, sier medieforsker Petter Bae Brandtzæg til avisen.
Han sikter til partnerskapet Schibsted Media og OpenAI lanserte tirsdag denne uken. Avtalen gjør at ChatGPTs brukere får tilgang til Schibsted Medias journalistikk. Samarbeidet innebærer at KI-selskapet kan integrere nyhetsartikler fra Schibsted-medier som VG og Aftenposten i sine produkter
Brandtzæg peker blant annet på at Chat GPT vil komme inn som et nytt lag mellom nyhetskilden, som kan være en artikkel i VG eller Aftenposten, og brukerne.
- Jeg frykter blant annet at det blir et uklart skille mellom hva er direkte sitater og hva som er tekst generert av kunstig intelligens, sier han til Klassekampen.
I pressemeldingen fra selskapene understreker Schibsted Media og OpenAI at sammendragene vil bli levert «med tydelig kildehenvisning til Schibsted Medias mediehus, slik at brukerne kan verifisere informasjonen».
Brandtzæg frykter derimot at det kan bli vanskeligere å drive kildekritikk.
- Det er bare de færreste som klikker seg inn på de originale kildene. Grunnen til at mange bruker Chat GPT, er jo at den er en effektiv formidler av informasjon, men risikoen er stor for at denne språkmodellen kan forvrenge nyhetsinnholdet.
Kommentér