- Det blir en sesong to. Når en serie treffer publikum på denne måten og omfavnes med så mye kjærlighet, er det selvsagt bare å lage mer, sier prosjektredaktør for A-laget, Marie Sjo, til Kampanje.

Portrettserien hadde premiere i romjulen på NRK og NRKTV. Først ut var statsminister Jonas Gahr Støre, som ble grillet med et rikt utvalg spørsmål. I A-laget stiller reportere med ulike funksjonsvariasjoner, kjente fjes til veggs med kritiske, overraskende og filterløse spørsmål.

Les mer: Nesten 700.000 har sett første episode av A-laget: - Kvalitet i alle ledd

Serien slo godt an hos publikum og den første episoden ble sett av 659.000 på bare noen dager. Dette tallet nærmer seg millionen, men episoden med Støre må se seg slått av episode to med komiker og programleder Herman Flesvig – som allerede har bikket millionen.

- Vi var selvsagt spente, men visste at det var gull her. Monster har samlet en fantastisk gjeng med reportere og de har alle jobbet veldig hardt for å lage disse programmene. Det har vært mye grundig research og mange forberedelser. De flinkeste folkene har vært i sving både foran og bak kamera. Og resultatet er deretter - helt strålende. Men det er ingen selvfølge å lykkes selv om formatet er godt, det handler om menneskene som er med, og det er den gjengen vi møter i A-laget som gjør dette hjertevarmt og unikt, sier Sjo.

En sjelden ærlighet
14 av reporterne i A-laget jobber til daglig hos Smiløkka i Vestfold, som er en bedrift for personer med ulike tilretteleggingsbehov. A-laget er et samarbeid mellom Smiløkka og Dissimilis, og er produsert av Monster for NRK.

Støre uttalte etter intervjuet at det var et «fint, varmt og morsomt» møte.

- Reporterne får fram nye sider av kjente personer. Det er en ærlighet her som er sjelden, og jeg tror de oppriktige spørsmålene uten baktanker gjør at den som intervjues også blir ærlig og uten filter. Dette, kombinert med den utrolige varmen og gode stemningen som oppstår i disse møtene, gjør at denne serien blir elsket av publikum. Dette har vi ikke sett før. Og hjertevarmt innhold som dette trenger vi i vår urolige tid, avslutter Sjo.

Fredag ble den tredje episoden av A-laget tilgjengelig på NRKs strømmetjenesten, og i denne episoden er Fredrik Solvang gjest. Den fjerde og siste gjesten i denne runden er Else Kåss Furuseth.

Tre episoder over millionen i år
A-lagets episode to, som nylig bikket den magiske millionen, er langt ifra det eneste NRK-programmet som har sørget for «million-jubel» i NRK-huset i år.

«Mesternes Mester» er tilbake i sin 16. sesong – og viser fortsatt muskler. To av episodene har nemlig passert millionen. Det er episodene «Allsidighet» og «Bunnoppgjør», med henholdsvis 1.307.000 og 1.181.000 seere.

I 2024 var det magiske tallet 28 for NRK. Det er antall episoder som endte opp med mer enn én million seere.

- I 2024 var det 28 episoder som hadde over en million seere (TSR) hos NRK. Av disse var det sjangere som barneprogram, konkurransereality, fakta, julekalender, reiseprogram og EM-finalen i fotball. Dette vitner om styrken til NRK med å nå ut til folket med et variert og engasjerende tilbud til seerne. 2025 har også en meget positiv start med tre episoder som når millionen innen vi har kommet til 10. januar, sier medieanalytiker Henrik Skatvedt i NRK Analyse, til Kampanje.

Det er en statistikk TV-sjef Jan Egil Ådland, kan si seg fornøyd med.

- Det at vi når millionen i total screen rating (TSR), sier noe om det totale avtrykket til en serie, og det er alltid gledelig å se syvsifret seertall. Fremtidens mediebruk kommer til å være heldigital, og derfor er vi mest opptatt av at publikum får et forhold til de digitale flatene våre, som i dette tilfellet er NRK TV, og at seriene våre lykkes der. Faktisk har alle de største suksessene våre nå gjentatte seere digitalt enn kringkastet, så det er en god – og ventet utvikling, sier Ådland.

Det var på sommeren i fjor det ble kjent at Ådland tok over som TV-sjef etter Arne Helsingen.