NRK-veteranen Viggo Valle fylte 70 år i juli og har gått av med pensjon i statskanalen. Det betyr også at årets «Påskelabyrinten», som var den 40. i rekken, ble den siste under Valles ledelse.

Torsdag får den folkekjære programlederen sin velfortjente hyllest på Lyddagene i Oslo. Dette er en årlig konferanse for landets radio- og podkast-hoder som avsluttes med prisutdelingen Prix Norge fredag kveld.

Men allerede nå er det altså klart at en av de gjeveste prisene - hedersprisen - går til Viggo Valle.

Det setter hovedpersonen selv stor pris på.

- Det er stor stas på bli satt pris på av egne fagfolk. Jeg vil takke Tyholt-miljøet hos NRK som har vært utrolig viktig for norsk radio og norsk TV. Jeg vil takke alle lederne som har gitt meg anledning til å jobbe med alt mulig, sier Valle i sin takketale.

Det var NRKs radiosjef Cathinka Rondan som delte ut prisen. Hun forteller at det har vært liten tvil i juryen om hvem som fortjener hederen mest i år.

- Det er få som kan måle seg med årets vinner. Både når det gjelder bredde, innsats og resultater, sier hun i juryens begrunnelse.

Viggo Valle er opprinnelig utdannet som programingeniør, og har også jobbet som programsekretær og produksjonssjef i løpet av sin 45 år lange NRK-karriere.

Cathinka Rondan kaller Valle «en fagarbeider av rang».

- En person som setter pris på god, gammeldags kunnskap og nøye forberedelse, sier hun.

I tillegg til «Påskelabyrinten» har Viggo Valle blant annet ledet «Stjerneklart» i P1 og «Frokostradioen» på P1+.