Wolftech Broadcast Solutions ble etablert i 2011 leverer planleggings- og publiseringsverktøy til mediebedrifter over hele verden. Nå selger TV 2 selskapet til Avid Technology.

- Wolftech har hatt en imponerende vekst og utvikling basert på innovasjon og bergensk skaperkraft. Vi er stolte av vårt bidrag til selskapets suksess så langt, men ser også at potensialet virkelig vil kunne tas ut hvis Wolftech-teknologien er en del av et større system. Vi ser frem til å følge Wolftechs videre utvikling med Avid Technology Inc. som eier, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

Løsningene som Wolftech har utviklet siden 2015 var opprinnelig basert på TV 2s behov for et bedre verktøy for å støtte redaksjonell planlegging og ressursstyring. Selskapet er ett av flere som har sprunget ut av TV 2s startup-satsinger i Bergen.

Noen pengemaskin har det aldri blitt. Wolftech har tapt penger hver eneste år siden oppstarten. Til sammen har 80 millioner kroner rent ut av selskapet.

- TV 2 har vært en veldig god eier for oss i mange år. Samtidig føles det riktig at vi nå henter Avid inn som ny eier. De deler våre vekstambisjoner og vil bidra til å sikre disse i en fase hvor økt global rekkevidde og salgsressurser er avgjørende investeringsfaktorer. Og samtidig er vi glade for at vi vil fortsette å jobbe tett med TV 2 og fortsette å levere våre løsninger til Norges ledende TV-selskap, sier Arne Berven, administrerende direktør i Wolftech.

Wellford Dillard, konsernsjef i Avid Technology, er glad for å ønske Wolftech velkommen i Avid-familien.  

- Dette oppkjøpet styrker vår posisjon i mediemarkedet, og bekrefter hvor opptatt vi er av å levere de aller beste løsningene til nyhetsleverandører som skal vokse i dagens pulserende digitale landskap. Sammen skal Avid og Wolftech endre måten nyhetsredaksjoner jobber på. Vi skal levere innovative verktøy og nye løsninger som sikrer arbeidsflyt på en måte som skaper fengslende, men også effektiv, historiefortelling, sier Dillard.