- Strømmeabonnementer med reklame fortsetter å vise sterk vekst i Norge høsten 2024. Den lave prisen ser ut til å appellere til stadig flere husholdninger, både i Norge og i resten av Norden, sier Marie Nilsson, VD i Mediavision, i en pressemelding.

Ifølge det nordiske analyse- og konsulentselskapet Mediavision, opplyser nesten 600.000 husholdninger at de har minst ett betalt strømmeabonnement med reklame. Felles for disse abonnementene med reklame er at de koster mindre enn de uten, og trenden er at stadig flere strømmetjenester har lansert slike abonnement det siste året.

- Den kraftige veksten for hybridabonnementer drives selvsagt av at flere tjenester har lansert slike tilbud. Vi ser også at hybridabonnementene i økende grad pakkes sammen med andre tjenester, ikke minst via operatører eller distributører. Tilbudet av hybridabonnementer sammen med andre tjenester er svært omfattende i Norge, sier Nilsson.

I dag tilbyr fire av de fem største strømmetjenestene i Norge hybridabonnementer.

- Norske husholdninger ser ikke ut til å la seg skremme av reklame i strømming. Forbrukerne er vant til reklame, ikke minst fra tiden før strømming, da tradisjonell TV dominerte. Introduksjonen av hybridabonnementene kan på noen måter sammenlignes med et comeback for tradisjonell TV, nettopp på grunn av reklameinntektene. Mye tyder på fortsatt vekst for hybridabonnementene fremover, avslutter Nilsson.

Til tross for at stadig flere lanserer strømmeabonnement med rekalme, har Netflix gjort det klart at dette ikke er noe de har i planene.

Les mer: Netflix-sjef med kalddusj til norske annonsører: - Ikke med det første

Eksplosiv vekst:

Marie Nilsson i Mediavision, tegner et bilde av økende vekst for strømmeabonnementer med reklame i Norge. Foto: Mediavision