Saken oppdateres.

Finn-eier Schibsted Marketplaces igangsetter salgsprosesser for en rekke av selskapets virksomheter, inkludert Lendo Group, Prisjakt og Mittanbud. Det er i tråd med strategien om å fokusere på kjernevirksomheten etter splitten fra Schibsted Media.

- Da jeg tok over som administrerende direktør, forpliktet jeg meg til å forenkle organisasjonen vår og skjerpe fokuset. Tiltakene vi kunngjør i dag er avgjørende skritt i den retningen, og bidrar betydelig til vår pågående reise med å strømlinjeforme organisasjonen og porteføljen vår, sier administrerende direktør Christian Printzell Halvorsen i en pressemelding.

Printzell Halvorsen ble konsernsjef for markedsplassene i Schibsted i sommer, etter at salget av nyhetsmediene til Stiftelsen Tinius ble ferdigstilt.

Vil du få siste nytt fra medie- og kommunikasjonsbransjen før alle andre? Last ned Kampanje-appen og få nyhetsvarsler rett på mobilen.

Men det stopper ikke der. I tillegg til salget av Lendo Group og Mittanbud, vil Schibsted Marketplaces trekke seg ut av jobbmarkedet i Sverige og Finland.  Det innebærer blant annet å stenge Blocket Jobs og JobbSafari i Sverige.

I meldingen onsdag morgen kan Schibsted Marketplaces også fortelle at de vil kvitte seg med store deler av venture-porteføljen. Marketplaces har i dag eierandeler i en rekke små og store selskaper som Hjemmelegene, Bookis, Morgenlevering, Maja og Lendo, og Schibsted-sjefen Printzell Halvorsen har tidligere uttalt at han ikke legger skjul på at de på sikt vil trekke seg ut av flere av dem.

- Nå går vi gjennom porteføljen vår og ser på hvilke selskaper som passer inn og hvilke selskaper som har et større potensial med andre eiere, sa Printzell Halvorsen til Kampanje i juli.